Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Νύχτα γάμου: Οι ατάκες που αγαπήσαμε
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νύχτα γάμου: Οι ατάκες που αγαπήσαμε

Νύχτα γάμου: Στην ταινία εμφανίστηκαν ως κινηματογραφικό ζευγάρι η Μπέτυ Αρβανίτη και ο Φαίδων Γεωργίτσης, οι οποίοι ήταν και στην πραγματικότητα παντρεμένοι εκείνη την εποχή.

Το Νύχτα Γάμου είναι κωμική ταινία του 1967 σε παραγωγή της Φίνος Φιλμς και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Στην ταινία εμφανίστηκαν ως κινηματογραφικό ζευγάρι η Μπέτυ Αρβανίτη και ο Φαίδων Γεωργίτσης, οι οποίοι ήταν και στην πραγματικότητα παντρεμένοι εκείνη την εποχή.

Ο Θάνος Καμπίρης και η Πέπη διατηρούν ερωτική σχέση επί δύο έτη. Όταν χωρίζουν επειδή εκείνος δεν θέλει να την παντρευτεί, εκείνη γνωρίζει τον Τζακ (Ιάκωβο) Ιορδανίδη, έναν απόγονο Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη και αποφασίζουν να παντρευτούν. Ταυτόχρονα ο Θάνος γνωρίζει και παντρεύεται την Τζένη και κατά τύχη κανονίζουν να περάσουν την πρώτη νύχτα του γάμου τους στο ίδιο ξενοδοχείο.

Αφού τα δύο ζευγάρια φτάνουν και εγκαθίστανται στο ξενοδοχείο, ο Θάνος τυχαία συναντά την Πέπη και αφού της αποκαλύπτει το γάμο του, εκείνη θυμώνει και δημιουργεί σκηνή. Η Τζένη τους βλέπει μαζί και αφού μαθαίνει ότι τα δύο ζευγάρια μένουν σε αντικριστά δωμάτια, αποφασίζει να χωρίσει το Θάνο και ειδοποιεί τη μητέρα της Ασπασία.

Ο Τζακ μαθαίνει κατά τύχη από τη Τζένη ότι η Πέπη και ο Θάνος ήταν εραστές και μαλώνει έντονα με την Πέπη. Εκείνη τον διώχνει από το δωμάτιο και εκείνος ειδοποιεί τη μητέρα του για τα γεγονότα από το τηλέφωνο. Ταυτόχρονα η Τζένη αναθέτει στον κύριο Τριανταφύλλου, έναν δικηγόρο που είναι τακτικός πελάτης του ξενοδοχείου και παρατηρεί τις συνήθειες των πελατών, το διαζύγιο της.

Το επόμενο πρωί, μετά την “πρώτη” νύχτα, η μητέρα του Τζακ και η Ασπασία φτάνουν στο ξενοδοχείο, όπου αποκαλύπτεται ότι ο κύριος Τριανταφύλλου είναι παλιός γνωστός της Ασπασίας. Η Ασπασία πείθει τη Τζένη να σκίσει την αγωγή διαζυγίου, αλλά μετά από ένα τηλεγράφημα από έναν παλιό εραστή της Τζένης, ο Θάνος ζητά με τη σειρά του διαζύγιο, αλλά τελικά πείθεται να συμφιλιωθεί με τη Τζένη. Ο Τζακ μαζί με την οικογένεια του κυνηγά την Πέπη και ο Θάνος ακολουθεί τη Τζένη που έχει μπει σε ένα ταξί. Την τραβάει με το ζόρι στο δικό του αυτοκίνητο και φεύγουν μαζί, συμπαρασύροντας τον Τζακ και την Πέπη, οι οποίοι πέφτουν πάνω στο καπό του αυτοκινήτου και τα δυο ζευγάρια φεύγουν μαζί με το αυτοκίνητο, με τους συγγενείς τους να τους αποχαιρετούν.

Νύχτα γάμου: Οι ατάκες που έμειναν στην ιστορία

Ο Ιάκωβος και η Πέπη μιλούν για πρώτη φορά μαζί, στην παραλία, προσπαθώντας να γνωριστούν:
Ιάκωβος: Ο δικός σου ο πατέρας έχει πίεση γεια;
Πέπη: Όχι!
Ιάκωβος: Άντε, με το καλό να του έρθει!

Η Πέπη τσακώνεται με τον Ιάκωβο για την προηγούμενη σχέση της:
Πέπη: Καλέ, ένα αθώο φλερτάκι ήτανε…
Ιάκωβος: Δύο χρόνια φλερτάκι;
Πέπη: Τα φλερτ που κρατάνε ένα 24ωρο να φοβάσαι!
Ιάκωβος: Μωρέ και τα δύο χρόνια έχουν πολλά 24άωρα μέσα!!

Ο Θάνος προσπαθεί να κοιμηθεί, έχοντας δίπλα του τον Τζακ που τον έδιωξε η γυναίκα του, αλλά ο τελευταίος έχει όρεξη για κουβέντα:
Τζακ: Θάνο, δηλαδή αν το καλοσκεφθείς, η ιστορία αυτή είναι έξω φρενών. Για πες μου εσύ πώς το βλέπεις, πώς το βλέπεις;
Θάνος: Έλα μωρέ Τζακ, κοιμήσου σε παρακαλώ.
Τζακ: Συγγνώμη! (πέφτει στο κρεβάτι αλλά αφήνει το φως του πορτατίφ ανοικτό…)
Θάνος: Σβύσε το φως!

Μετά από λίγο πάλι:
Τζακ: Θάνο…
Θάνος: Τι είναι πάλι;
Τζακ: Δεν με λες, εσύ που την ξέρεις καλύτερα απο εμένα, έτσι ήταν πάντα;
Θάνος: Ποια;
Τζακ: Η Πέπη…
Θάνος: Έλα μωρέ Τζακ εκεί πέρα. Σβύσε το φως να κοιμηθούμε, τα λέμε το πρωί…
Τζακ: Συγγνώμη… (πάλι ξεχνάει το φως ανοικτό…)
Θάνος: Σβύσε το φως!

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το ίδιο βιολί:
Τζακ: Θάνοοο..
Θάνος: Τι είναι μωρέ;
Τζακ: Μα να μου φερθεί εμένα έτσι βρε Θάνο; Που ξέρεις τι θυσίες έχω κάνει εγώ γι’ αυτήν; Να με πετάξει έξω σαν το σκυλί; Έτσι μου ‘ρχεται να πάω έξω από την πόρτα της και να γαυγίσω!
Θάνος: Ρε Τζακ άσε την κρεββατομουρμούρα σε παρακαλώ να κοιμηθούμε…!
Τζακ: Συγγνώμη!………… Σβύνω το φως!
Θάνος: Αμάν!
Τζακ: Εμ δεν με το πες γεια….!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις