Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πού να πάω για περπάτημα: Ευχάριστες διαδρομές στην Αθήνα
PLUS

Πού να πάω για περπάτημα: Ευχάριστες διαδρομές στην Αθήνα

Πού να πάω για περπάτημα: Με την καραντίνα να συνεχίζεται η μόνη μας διέξοδος είναι πλέον μια βόλτα έξω στον καθαρό αέρα.

Με την καραντίνα να συνεχίζεται η μόνη μας διέξοδος είναι πλέον μια βόλτα έξω στον καθαρό αέρα για τρέξιμο ή περπάτημα, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι μας! Οι εκδρομές κοντά στην Αθήνα πλέον είναι απαγορευτικές, οπότε θα πρέπει να συνηθίσουμε στα πάρκα και στις διαδρομές περπατήματος!

Ποια είναι όμως αυτά τα μέρη και οι διαδρομές για περπάτημα στην Αθήνα; Που μπορείτε να απολαύσετε μια μοναδική βόλτα μέσα στην πόλη σας; Στέλνουμε 6 στο 13033 και βγαίνουμε για άθληση και περπάτημα!

Διαδρομή Δέλτα Φαλήρου – Άλιμος

Αν είστε λάτρης της θάλασσας και του ηλιοβασιλέματος, τότε αυτή η παραλιακή διαδρομή θα σας καταπλήξει! Ξεκινήστε από το Δέλτα Φαλήρου και μέσα από τον πλακόστρωτο δρόμο θα βρεθείτε έως και τον Άλιμο!

Αν η ώρα είναι ιδανική, σταματήστε στον Φλοίσβο και απολαύστε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα που θα σας δώσει δύναμη να συνεχίσετε για ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα το περπάτημά σας! Σε αυτήν τη διαδρομή θα συναντήσετε πιθανόν αρκετό κόσμο, καθώς είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές για περπάτημα στην πρωτεύουσα. Προτιμήστε ώρες μη αιχμής όπως νωρίς το πρωί.

Κόσμος στον Φλοίσβο

Πειραϊκή

Άλλη μια διαδρομή για τους λάτρεις της θάλασσας. Ξεκινάει από τη Μαρίνα Ζέας και αφού περάσετε Πασαλιμάνι και Καστέλλα θα καταλήξετε μετά από περίπου 5,5 χιλιόμετρα στο Μικρολίμανο Μια ιδιαίτερη και γεμάτη θάλασσα διαδρομή! Σας προτείνουμε να την κάνετε πρωί, όπου πιθανόν να έχει το λιγότερο δυνατό κόσμο.

Περπάτημα στην Πειραική

Λυκαβηττός

Για τους λάτρεις της φύσης, της φωτογραφίας και του ηλιοβασιλέματος, η διαδρομή του Λυκαβηττού που ξεκινάει από το θεατράκι και φτάνει μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, είναι μοναδική! Από εδώ ψηλά θα απολαύσετε μια άλλη οπτική της Αθήνας και ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

Λυκαβηττός

Πλακόστρωτο Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Μια από τις πλέον κλασσικές διαδρομές, που αρκετοί Αθηναίου την πραγματοποιούνε κάθε ημέρα είτε για άσκηση και βόλτα είτε απλά για να μετακινηθούνε προς τις δουλειές τους. Από το Θησείο κατευθύνεστε προς Μακρυγιάννη σε μια διαδρομή περίπου 2 χιλιομέτρων. Σε κανονικές συνθήκες, εκτός πανδημίας, εδώ θα βρείτε εκατοντάδες τουρίστες κάθε ημέρα!

Περπάτημα κάτω από την ακρόπολη

Υμηττός

Ο Υμηττός προσφέρεται για μια πλειάδα δραστηριοτήτων όπως περπάτημα, ποδηλασία, κ.α. Δεν υπάρχει κάποια στάνταρ διαδρομή – απλά ακολουθήστε τα χωμάτινα μονοπάτια! Μπορείτε να ξεκινήσετε από το αναψυκτήριο στην Καισαριανή και να καταλήξετε στο λόγο των Ταξιαρχών. Αυτή είναι μια εύκολη διαδρομή με μικρή ανηφορική κλίση.

Βόλτα με τον σκύλο στον Υμηττό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις