Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βόρεια Κορέα κορονοϊός: Η λύση του… πατερούλη
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα κορονοϊός: Η λύση του… πατερούλη

Βόρεια Κορέα κορονοϊός: Η Νότια Κορέα υποστήριξε ότι το καθεστώς της Πιόνγιανγκ επιχείρησε να αποκτήσει παράνομα πρόσβαση σε στοιχεία της Pfizer.

Και ενώ από όλα τα σημεία του πλανήτη παροχετεύονται αφειδώς πληροφορίες για την πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, στον παγκόσμιο χάρτη υπάρχει ένα μαύρο κενό. Αυτό είναι η Βόρεια Κορέα, για την οποία η πληροφόρηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Στην αρχή της πανδημίας αναφέρθηκε ότι ο απομονωτισμός της και τα κλειστά σύνορα είχαν συμβάλει στον μηδενικό αριθμό κρουσμάτων. Αργότερα άρχισαν να διαχέονται περίεργες πληροφορίες περί απομόνωσης των φορέων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου λιμοκτονούν, ή ακόμα και για εκτελέσεις των προσβληθέντων από κορονοϊό. Μια πιο πρόσφατη πληροφορία από το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο «Yonhap», αναφέρει πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νοτίου Κορέας υποστήριξε ότι το καθεστώς της Πιόνγιανγκ επιχείρησε να αποκτήσει παράνομα πρόσβαση σε στοιχεία της Pfizer.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο «Yonhap» δεν αναφέρει ούτε πότε έγινε η προσπάθεια υποκλοπής δεδομένων αλλά και ούτε εάν ήταν επιτυχής.Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται πως βρήκε την πλέον πρόσφορη λύση από το να αγοράζει εμβόλια από το εξωτερικό. Σκέφτηκε να προχωρήσει σε εγχώρια παραγωγή, βάζοντας στο μάτι τα εμβόλια των Pfizer/BionTech, με τους Νοτιοκορεάτες να του προσάπτουν ότι έβαλε χάκερ να υποκλέψουν την τεχνολογία των ενέσιμων σκευασμάτων του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού.

Ομάδα Λάζαρος

Βόρεια Κορέα κορονοϊός: Χάκερ με παρελθόν

Πριν από ένα χρόνο, το ίδιο πρακτορείο της Σεούλ είχε μεταδώσει ότι χάκερ της Βορείου Κορέας προσπάθησαν να αποκτήσουν παράνομα πρόσβαση σε τουλάχιστον εννέα οργανισμούς υγείας, μεταξύ των οποίων η Johnson & Johnson, η Novavax και η AstraZeneca. «Η απομονωμένη χώρα του 37χρονου Κιμ Γιονγκ Ουν εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση εναντίον του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer που συνεργάζεται με την γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Biontech», όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Νοτίου Κορέας «Yonhap», επικαλούμενο την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας.

Βόρεια Κορέα

 

Αν και δεν έχει γνωστό το όνομα της ομάδας χάκερ που μπορεί να βρίσκεται πίσω από την απόπειρα υποκλοπής δεδομένων της Pfizer, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων υπενθυμίζει ότι οι Βορειοκορεάτες χάκερ με τον κωδικό «Λάζαρος» συνδέονται με προηγούμενες επιθέσεις σε ΑΤΜ και τράπεζες της Δύσης. Η ίδια ομάδα ενοχοποιείται μάλιστα και για την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία «Sony Pictures» που παρέλυσε το στούντιο του Χόλυγουντ για εβδομάδες το 2014.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις