Αθήνα

°C

Τρίτη

22

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία «Μήδεια» διακοπές ρεύματος: Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια» διακοπές ρεύματος: Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα

Κακοκαιρία «Μήδεια» διακοπές ρεύματος: Σε Αττική (Βόρεια), Σποράδες, Εύβοια και χωριά της Ηπείρου εντοπίζονται αυτή την ώρα σημαντικότερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι χωρίς ρεύμα είναι πολλές περιοχές εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας Μήδεια που παρουσιάζεται: Στην Αττική στις περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Αγ.Στεφάνου, Ροδόπολης, Σταμάτας, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Αυλώνας και Καλάμου.  Στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυτή την ώρα τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό με πολλά χιόνια και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών λόγω της χιονόπτωσης κυρίως στο Βόρειο τμήμα σε χωριά πλησίον της Αιδηψού αλλά και του Μαντουδίου.

Ωστόσο προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζει το κεντρικό και ανατολικό τμήμα του Ζαγορίου, τμήμα του δήμου Τζουμέρκων και ο Μεσόπυργος Άρτας. Στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης αλλά και στα νησιά, δεν έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης. Σε ότι αφορά την ηλεκτροδότηση των Σποράδων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων και να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Κακοκαιρία Μπουλντόζα και χιόνια

Κακοκαιρία «Μήδεια» διακοπές ρεύματος: ΔΕΔΔΗΕ

«Όλο το δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από τη σφοδρή κακοκαιρία καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σημειώνεται ότι το έργο αποκατάστασης των βλαβών είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε ορεινές, εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο», αναφέρει ο Διαχειριστής του δικτύου. Συνολικά σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 600 συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων με περίπου 1.500 εργαζομένους.

Δείτε ακόμη:

Χάος στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας, η “Μήδεια” χτυπά την Αττική
Ποια σχολεία θα μείνουν Δευτέρα και Τρίτη κλειστά λόγω παγετού
Μορφή επιδημίας πήραν οι κλοπές με πριόνια καταλυτών σταθμευμένων αυτοκινήτων
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις