Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

16

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία εμβολιασμός: Μεγάλη επιτυχία για την κυβέρνηση Τζόνσον
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία εμβολιασμός: Μεγάλη επιτυχία για την κυβέρνηση Τζόνσον

Βρετανία εμβολιασμός: Ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «σημαντικό ορόσημο» το γεγονός ότι έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

Με ανάρτησή του στα social media Βρετανός υπουργός Ναντίμ Ζαχάουι, που είναι αρμόδιος για το πρόγραμμα εμβολιασμού, ανακοίνωσε με χαρά πως η Βρετανία ξεπέρασε σήμερα το συμβολικό ορόσημο των 15 εκατομμυρίων εμβολιασμών κατά της Covid-19. «15.000.000! Φανταστική ομάδα», έγραψε ο υπουργός, επικαλούμενος στοιχεία που συγκέντρωσε ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος, βασισμένος στα δεδομένα από τις τέσσερις περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «σημαντικό ορόσημο» το γεγονός ότι έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, προσθέτοντας: «Κανείς δεν επαναπαύεται στις δάφνες του (…) Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας και αναμφίβολα θα υπάρξουν εμπόδια, όμως μετά από όλα αυτά που επιτύχαμε ξέρω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση».

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μια σχετική σύγχυση κυρίως λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις των εμβολίων, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι ορισμένες χώρες ασκούν εθνική εμβολιαστική πολιτική που παρεκκλίνει από τα ευρωπαϊκά συμφωνηθέντα. Τόσο η Ούρσουλα Βαν ντερ Λάιεν όσον όσο και η Κύπρια Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου δέχονται δριμείες επικρίσεις αναφορικά με την πολιτική που ακολουθήθηκε έως τώρα. Αναφορικά με τις μεταλλάξεις δε του ιού η κα Κυριακίδου ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγκρίνει με ταχείες διαδικασίες εμβόλια κατά της Covid προσαρμοσμένα στην καταπολέμηση παραλλαγών του κορονοϊού.

Βρετανία εμβολιασμός

Βρετανία εμβολιασμός: Fast truck διαδικασίες

«Αποφασίσαμε τώρα ότι ένα εμβόλιο που έχει βελτιωθεί από τον παρασκευαστή με βάση το προηγούμενο εμβόλιο, για την καταπολέμηση νέων παραλλαγών, δεν χρειάζεται πλέον να περάσει από ολόκληρη τη διαδικασία έγκρισης», δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine της Βαυαρίας. «Έτσι, θα είναι ταχύτερο να διαθέτουμε κατάλληλα εμβόλια χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια», τόνισε.

Στέλλα Κυριακίδου

 

Βρετανία εμβολιασμός: Νέα ομάδα εργασίας

Η Κυριακίδου είναι μέλος μιας νέας ομάδας εργασίας, υπό την ηγεσία του Επιτρόπου Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν, που εργάζεται για την εξάλειψη σημείων συμφόρησης σε μονάδες παραγωγής και για την προσαρμογή της παραγωγής σε νέες παραλλαγές του ιού. Ενώ οι εμβολιασμοί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 προχωρούν αργά, το δεύτερο τρίμηνο θα σημειωθεί επιτάχυνση και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η Ε.Ε. αναμένει να έχει επαρκείς δόσεις από αδειοδοτημένους παραγωγούς για να καλύψει πάνω από το 70% του πληθυσμού της, δήλωσε η Επίτροπος Υγείας.

Επανέλαβε επίσης την άποψη της Επιτροπής ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι ένα αποτελεσματικό όπλο κατά των μολύνσεων. «Νομίζω ότι είναι λάθος να επιστρέψουμε σε μια Ευρώπη με κλειστά σύνορα, όπως τον Μάρτιο του 2020», είπε. Η Γερμανία θα επιβάλει από σήμερα απαγορεύσεις εισόδου σε ταξιδιώτες από την Τσεχία και την περιοχή του Τιρόλου της Αυστρίας για να αποτρέψει την εξάπλωση παραλλαγών του νέου κορωνοϊού.

Εμβόλιο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις