Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Περίεργες συνήθειες ανθρώπων: Αυτές χαρακτηρίζουν τους έξυπνους
PLUS

Περίεργες συνήθειες ανθρώπων: Αυτές χαρακτηρίζουν τους έξυπνους

Περίεργες συνήθειες ανθρώπων: H εξυπνάδα δεν είναι πάντα απόρροια, μόνο, των τίτλων σπουδών και των επαγγελματικών περγαμηνών.

H εξυπνάδα δεν είναι πάντα απόρροια, μόνο, των τίτλων σπουδών και των επαγγελματικών περγαμηνών αλλά σχετίζεται κυρίως με την ευελιξία σκέψης και την ικανότητα να κρίνει κάποιος ορθά σε κάθε, σημαντική ή λιγότερο σημαντική κατάσταση της ζωής του.

Κάποιοι ειδικοί συμπληρώνουν πως η εξυπνάδα περιλαμβάνει υψηλά επίπεδα εκμάθησης, επίλυσης προβλημάτων αλλά και τάσεις δημιουργικότητας και πρωτοτυπίας. Γενικά οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν συχνά κάποια (ή και όλα τα παρακάτω) χαρακτηριστικά, σύμφωνα και με επιστημονικές παρατηρήσεις:

Άνδρας κρατάει βιβλίο

Έχουν μόνιμα ακατάστατο γραφείο

Ο ευφυής δεν είναι τακτικός κι οργανωμένος, σύμφωνα με πείραμα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, από το οποίο προέκυψε ότι οι πραγματικά δημιουργικοί άνθρωποι δεν τακτοποιούν, αντιθέτως εμπνέονται και νιώθουν καλά μέσα στην αταξία.

Δεν κοιμούνται νωρίς

Έρευνα του London School of Economics αναφέρει πως τα άτομα που δεν κοιμούνται νωρίς, έχουν υψηλότερο IQ. Η εξήγηση είναι πως ο μέσος εγκέφαλος είναι προσαρμοσμένος στο να ακολουθεί την επικρατέστερη συνήθεια ύπνου, δηλαδή να κοιμάται νωρίς και να ξυπνάει νωρίς.  Όμως έχετε προσέξει και εσείς πως οι ανήσυχοι άνθρωποι που έχουν την τάση να κοιμούνται αργά, είναι πιο δραστήριοι, ανοιχτόμυαλοι, αντισυμβατικοί και σκεπτόμενοι;

Κοπέλα με φωτεινή μπάλα τη νύχτα

Δεν γίνονται επικριτικοί με την πρώτη ευκαιρία

Δεν ασκούν κριτική με την πρώτη ευκαιρία απλά προτιμούν να καθίσουν ήσυχοι μέχρι να αποκτήσουν σφαιρική άποψη για κάποιον και στη συνέχεια να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν, πάντα με επιχειρήματα.

Μιλάνε στον εαυτό τους

Μια συνήθεια που αποδεικνύει ως οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται σε ένα συνεχή, ανοιχτό διάλογο με τον εαυτό τους….!

Βρίζουν

Μελέτη του πανεπιστημίου του Rochester κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι αθυρόστομοι είναι πιο ξύπνιοι, κι αυτό γιατί ανάμεσα στις βρισιές και την εξυπνάδα υπάρχει σύνδεση. Μία προηγούμενη έρευνα είχε καταδείξει ότι οι άνθρωποι που απαριθμούν τις περισσότερες βρισιές ανά λεπτό τείνουν να πετυχαίνουν υψηλότερες επιδόσεις στα τεστ IQ.

Κάνουν σχέδια στο χαρτί

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Wall Street Journal, όσοι συνηθίζουν να μουτζουρώνουν ή να σκιτσάρουν την ώρα που μιλούν ή παρακολουθούν μια συζήτηση αφομοιώνουν νέες ιδέες και συγκρατούν καλύτερα πληροφορίες.

Κοπέλα δαγκώνει ένα μολύβι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις