Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Θέλει Κυριάκο Παπαδόπουλο η Ντιναμό Ζάγκρεμπ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θέλει Κυριάκο Παπαδόπουλο η Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Η απόφασή του να αγωνιστεί στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ προκάλεσε σε πολλούς εντύπωση

Η απόφασή του να αγωνιστεί στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ προκάλεσε σε πολλούς εντύπωση. Ωστόσο οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Κυριάκου Παπαδόπουλου δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ που σκοπεύει να προχωρήσει στην απόκτηση του 28χρονου στόπερ από το καλοκαίρι.

Ο πρώην παίκτης του Αμβούργου έχει καταγράψει 8 συμμετοχές και 1 γκολ με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, αποτελώντας ουσιαστικά «όαση» για τον κροατικό σύλλογο που έχει κατρακύλησε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Σύμφωνα με τον κροατικό Τύπο, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ βλέπει με καλό μάτι την απόκτηση του Κυριάκου Παπαδόπουλου από το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο άλλοτε στόπερ της Σάλκε είχε μείνει ελεύθερος από το Αμβούργο και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 1,5 έτους με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Εάν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και δεν αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών θεωρείται σχεδόν δεδομένο από τους Κροάτες πως η Ντινάμο Ζάγκρεμπ θα επιχειρήσει να τον αποκτήσει.

Κυριάκος Παπαδόπουλος

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Οι λίγες ευκαιρίες στον Ολυμπιακό

Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός διαθέτει μία πλούσια καριέρα με παρουσία στην Bundesliga, ωστόσο οι ατυχίες των τραυματισμών τον έχουν πάει αρκετά πίσω. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, γεννημένος στην Κατερίνη, πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στον Σβορώνο, όμως τον Ιούλιο του 2007 πέρασε από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες στον Ολυμπιακό. Στις 2 Φεβρουαρίου του 2007 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους Ερυθρόλευκους αγωνιζόμενος για δύο λεπτά στην εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Ατρόμητο με 3-1. Εκείνη την ημέρα σημείωσε ρεκόρ, αφού σε ηλικία 15 ετών έγινε τότε ο νεότερος παίκτης που συμμετέχει στην Super League.

Στον Ολυμπιακό έμεινε μέχρι τη σεζόν 2009/2010, ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να γίνει βασικός ποδοσφαιριστής μετρώντας όλα αυτά τα χρόνια μονάχα 18 συμμετοχές. Παράλληλα, η FIFA τον είχε συμπεριλάβει στους 10 ανερχόμενους νέους παίκτες.

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Το μεγάλο βήμα στη Σάλκε

Έτσι, λοιπόν, η Σάλκε, έχοντας δει τις δυνατότητες του Κυριάκου Παπαδόπουλου στις Εθνικές Νέων, κατέβαλε το ποσό των 2.000.000 ευρώ στον Ολυμπιακό προκειμένου να τον κάνει δικό της. Στους Βασιλικούς Μπλε ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός σημείωσε την καλύτερη πορεία της καριέρας του. Είναι η ομάδα με την οποία μετράει τις περισσότερες συμμετοχές, 97 συγκεκριμένα, και του έδωσε το εισιτήριο και για την Εθνική ομάδα των Ανδρών.

Ντεμπούτο στην Σάλκε πραγματοποίησε στις 21 Αυγούστου του 2010 σε ένα εκτός έδρας με το Αμβούργο. Είχε αγωνιστεί για 49 λεπτά με την ομάδα του να χάνει με σκορ 2-1. Η πρώτη του σεζόν έκλεισε με 30 συμμετοχές με τη Σάλκε να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας κόντρα στην Ντούισμπουργκ, ενώ σε επίπεδο Champions League, οι Βασιλικοί Μπλε έφτασαν μέχρι και τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η επόμενη σεζόν ήταν ξανά γεμάτη για τον Κυριάκο, αφού σημείωσε συνολικά 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε μάλιστα και 5 γκολ. Τα δύο εξ αυτών ήταν στο Europa League, όπου οι Βασιλικοί Μπλε είχαν φτάσει έως τα προημιτελικά του θεσμού. Το τέλος της σεζόν 2011/2012 κορυφώθηκε φυσικά με το Euro 2012. Με τη φανέλα βασικού στην Εθνική Ελλάδας και στην πρώτη του παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση, έφτασε έως και τα προημιτελικά, όταν τότε η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε δεχθεί τον αποκλεισμό από την Γερμανία με 4-2.

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Η μεγάλη ατυχία

Η ατυχία για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ξεκινάει τη σεζόν 2011/2012 και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο. Τότε μπήκε στο χειρουργείο προκειμένου να γίνει επέμβαση στο γόνατο, καθώς είχε κάποιες ενοχλήσεις. Όμως, τα πάντα πήγαν στραβά, αφού η επάνοδος του καθυστέρησε πέραν του αναμενόμενου, λόγω επιπλοκών. Το καλοκαίρι του 2013 αισθάνθηκε κι άλλες ενοχλήσεις με αποτέλεσμα η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο μπαίνοντας ως αλλαγή κόντρα στο Φράιμπουργκ.

Στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν, πάλι η ατυχία τον χτύπησε. Τον Απρίλιο του 2014 υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης, ένα σοβαρό πλήγμα, αφού ήταν η αιτία για να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όπου η Ελλάδα σημείωσε μία πάρα πολύ καλή πορεία. Το καλοκαίρι της ίδια χρονιάς, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Οι Βασιλικοί Μπλε τον παραχώρησαν δανεικό για ένα χρόνο στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Κυριάκος Παπαδόπουλος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις