Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός: Στόχος ο Τι Τζέι Μπρέι – Αρέσουν οι Τέιλορ και Ρόμπινσον
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός: Στόχος ο Τι Τζέι Μπρέι – Αρέσουν οι Τέιλορ και Ρόμπινσον

Παναθηναϊκός: Η διοίκηση παρατηρεί προσεκτικά την αγορά και έχει πολύ ψηλά στη λίστα για την περιφερειακή γραμμή ένα δυνατό όνομα.

Με τα… μούτρα στην ενίσχυση της ομάδας έχει πέσει ο Όντεντ Κάτας, που έχει ήδη αποδείξει τις δυνατότητές του, με αποκορύφωμα τη νίκη στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Ισραηλινός προπονητής όμως δεν αρκείται σε έναν πανηγυρισμό, αλλά ψάχνει τρόπους να για φτάσει ο Παναθηναϊκός στο φετινό double. Η διοίκηση παρατηρεί προσεκτικά την αγορά και έχει πολύ ψηλά στη λίστα για την περιφερειακή γραμμή ένα δυνατό όνομα. Ο Τι Τζέι Μπρέι είναι βασικός στόχος των πράσινων για την ενίσχυση του ρόστερ.

Ο Αμερικανός γκαρντ αρέσει στον Κάτας, καθώς διαθέτει εμπειρία τόσο στο ευρωπαϊκό, όσο και στο ελληνικό μπάσκετ -λόγω του περάσματός του από τον Κολοσσό Ρόδου-ενώ έχει και πολύ καλό περιφερειακό σουτ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA. Παράλληλα, βοηθάει σημαντικά και στην οργάνωση του παιχνιδιού. Στα στοιχεία που έχουν ξεχωρίσει αναφορικά με τον 28χρονο παίκτη από το Ουισκόνσιν είναι πως πρόκειται για ψηλό γκαρντ (1,96μ), που έχει πολύ καλό σουτ και ταυτόχρονα λειτουργεί βάζοντας το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Πρόκειται για έναν αθλητή που υπό προϋποθέσεις παίζει και στο «1» και στο «2».

Τη φετινή σεζόν αγωνίζεται στην Σαραγόσα, έχοντας παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού από την Μπάγερν Μονάχου. Στην ACB μετράει κατά μέσο όρο 8,3 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ, 1,2 κλεψίματα, ενώ σουτάρει με 42,5% στα δίποντα και 36,4% στα τρίποντα. Στην παρούσα φάση ο Μπρέι αποτελεί βασικό στόχο του Παναθηναϊκού, με το «τριφύλλι» να ελέγχει την αγορά, χωρίς όμως να έχει την απεριόριστη οικονομική δυνατότητα.

Τι Τζέι Μπρέι

Η δυσκολία με Μπρέι

Στην περίπτωση του Μπρέι μάλιστα τα πράγματα είναι λίγο περίπλοκα σχετικά με το συμβόλαιό του. Ο Αμερικανός έχει κλειστό συμβόλαιο με τους Γερμανούς και έχει παραχωρηθεί ως δανεικός στην Σαραγόσα (για τη φετινή σεζόν), καθώς δεν βρισκόταν στα πλάνα του Αντρέα Τρινκιέρι. Παρ’ όλα αυτά δεσμεύεται βάσει συμβολαίου και για τη νέα σεζόν με τους Βαυαρούς, κάτι που μπερδεύει περισσότερο την κατάσταση.

Η υπόθεσή του δεν είναι εύκολη και η μόνη περίπτωση να προχωρήσει είναι εφόσον καταφέρει να λύσει τη συνεργασία του με τους Γερμανούς, ώστε να έρθει στην Αθήνα ως ελεύθερος. Επιπλέον, σε περίπτωση που γίνει το deal ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον παίκτη, δεν θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην Euroleague, αν και στην παρούσα φάση αυτό δεν είναι κάτι που θεωρείται πρόβλημα στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Αναμένοντας…

Οι «πράσινοι» περιμένουν τις εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα έχουν έτοιμο το plan b, με την περίπτωση του Τόνι Τέιλορ, ο οποίος αγωνίζεται στην Καρσίγιακα, υπό τις οδηγίες του Ουφούκ Σαρίτσα, μετρώντας 12,6 πόντους, 2,1 ριμπάουντ και 4,8 ασίστ κατά μέσο όρο.

Επιπλέον, η τρίτη λύση στο μπλοκάκι των πρωταθλητών Ελλάδας είναι ο Τζάστιν Ρόμπινσον, ένας γκαρντ που παίζει στην G-League με τους Delaware Blue Coats, ενώ στα υπόψιν βρίσκεται και ο πρώην πλέι μέικερ της Παρτιζάν, Κόντι Μίλερ ΜακΙντάιαρ. Όσον αφορά τον Τζέρεμι Πάργκο, το όνομα του οποίου «συνδέθηκε» με τον Παναθηναϊκό τις τελευταίες μέρες, ουδέποτε τέθηκε θέμα απόκτησής του, ενώ δεν βρέθηκε καν στην λίστα του Κάτας, ως λύση για την περιφέρεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις