Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Λυδία Σέρβου – Μούτσης: Η ανατριχιαστική περιγραφή μετά την καταγγελία για παρενόχληση
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λυδία Σέρβου – Μούτσης: Η ανατριχιαστική περιγραφή μετά την καταγγελία για παρενόχληση

Λυδία Σέρβου - Μούτσης: Η τραγουδίστρια περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα εφιαλτικά έζησε όταν ήταν μόλις 15 ετών - Είναι έτοιμη να κινηθεί νομικά παρόλο που υπάρχει παραγραφή

Η Λυδία Σέρβου είναι μια από τις γυναίκες που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστησαν. Αρχικά με μια συνταρακτική ανάρτησή της στο Facebook, στη συνέχεια με μια συνέντευξή της στα Νέα και χθες βράδυ μιλώντας και τηλεοπτικά, στην εκπομπή Tik Talk του Αντώνη Σρόιτερ. Η Λυδία Σέρβου κατονόμασε τον μουσικοσυνθέτη Δήμο Μούτση ως τον άνδρα που την παρενόχλησε στα 15 της χρόνια. Η περιγραφή της για όλα όσα έγιναν εκείνο το απόγευμα πριν 28 χρόνια στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη, ήταν και ανατριχιαστική.

«Ήμουν 15 ετών, ο πατέρας μου είναι ιερέας και τότε ήταν ιερέας στην Αγία Μαρίνα στο Θησείο, όπου εκεί υπάρχει ένας αρχαιολογικός χώρος. Εκεί βρισκόταν και αυτός ο καλλιτέχνης και συζητούσαν με τον πατέρα μου για τον χώρο αυτό, για το πώς θα μπορούσε να γίνει μια συναυλία. Εγώ ήθελα να γίνω τραγουδίστρια και αυτός δέχθηκε να με δει για να μας πει μια γνώμη. Ο πατέρας μου ήρθε σπίτι με το τηλέφωνό του και μου είπε να τον καλέσουμε για να πάρουμε μια γνώμη για το εάν αξίζει να ασχοληθώ. Του τηλεφώνησα και έγινε μια πρώτη συνάντηση στο σπίτι που ζούσε με τη σύζυγό του. Ήταν απόγευμα και η συνάντηση κράτησε λιγότερο από μια ώρα. Εκεί με ρώτησε τη μουσική ακούω και ποια τραγούδια μου αρέσουν. Ήταν ευγενέστατος αλλά μου είπε ότι ήθελε να με ακούσει στο στούντιο».

Λυδία Σέρβου

Λυδία Σέρβου – Μούτσης: Ακόμη θυμάμαι τη μυρωδιά του τσιγάρου στο στόμα του

«Αφού κανονίσαμε τη συνάντηση πήγα σε αυτό το σπίτι που νόμιζα ότι ήταν στούντιο. Ήταν από αυτές τις παλιές μονοκατοικίες και είχε στο κουδούνι το όνομα της οικογένειας του. Χτυπάω το κουδούνι και με υποδέχτηκε με ένα τεράστιο χαμόγελο. Μόλις μπήκα κλείδωσε αμέσως και όταν του είπα ‘γιατί κλειδώσατε’ μου είπε ‘πάντα κλειδώνω’. Μπήκα σε ένα μεγάλο χώρο που μύριζε. Ήταν σκοτεινός, βρώμικος με τασάκια γεμάτα αποτσίγαρα, καβαλέτα ζωγραφικής, πιάνο, βιολί κιθάρα. Δεν μου άρεσε η μυρωδιά του σπιτιού αλλά από την άλλη έλεγα μέσα μου έχω έρθει στο σπίτι του. Με ρώτησε αν θέλω κάτι να πιω, του είπα νερό. Πήγε να φέρει νερό και εμφανίστηκε γυμνός. Άρπαξε να με φιλήσει. Ακόμη θυμάμαι τη μυρωδιά του τσιγάρου στο στόμα του. Τον έσπρωξα και του λέω τι κάνετε.

Του φώναζα και μου έλεγε ‘ό,τι και να κάνεις δεν θα σε ακούσει κανείς’. Του έλεγα ‘σεβαστείτε τον πατέρα μου τι είναι αυτό που πάτε να κάνετε’ και ξεκινήσαμε ένα κυνηγητό γύρω από κάποια έπιπλα. Ήθελε οπωσδήποτε να γίνει η πράξη και μου μιλούσε με φράσεις που δεν μπορώ να πω. Από το πολύ κλάμα και αφού κατάλαβε ότι δεν υπήρχε κάτι να κάνει, με άφησε σε μια γωνία να κάθομαι να κλαίω και εκείνος στάθηκε μπροστά από έναν καθρέφτη και αυτοϊκανοποιήθηκε. Μόλις τελείωσε μου λέει έλα τώρα να τραγουδήσεις γιατί χρωστάω μια απάντηση στον πατέρα σου».

Δεν με άφηνε να φύγω

«Φοβόμουν δεν ήξερα τι με περιμένει. Δεν με άφηνε να φύγω. Του έλεγα αφήστε με να φύγω. Εκείνος κάποια στιγμή μου λέει δεν πρόκειται να κάνεις τίποτε αν μου καθόσουν απόψε, αύριο θα είχες συμβόλαιο με δισκογραφική. Εγώ δεν τον άκουγα, του έλεγα μονάχα αφήστε με να φύγω».

«Σε όλο το δρόμο ο οδηγός ταξί με ρωτούσε τι έχεις κορίτσι μου και κλαις. Όταν έφτασα στο Μαρούσι περπάτησα μέχρι την Πεύκη που είναι το σπίτι μου. Ήθελα να με φυσήξει ο αέρας και να μπορέσω να βρω τη δύναμη να σκεφτώ τι θα πω στους γονείς μου. Ο πατέρας μου είχε προβλήματα υγείας τότε και μου ήταν πολύ δύσκολο να πάω ψυχρά και να τους πω τι μου συνέβη. Φοβήθηκα όχι μη με πιστέψουν, αλλά την αντίδραση του πατέρα μου, και το τι θα πει ο κόσμος. Εκείνη τη στιγμή το κλείδωσα μέσα μου και όταν με ρώτησαν τους είπα ότι το σπίτι ήταν πάρα πολύ παγωμένο και κόμπλαρα. Αυτός συνέχισε μετά για κάποιο διάστημα να τηλεφωνεί για να με δει, αλλά όταν σήκωναν το τηλέφωνο οι γονείς μου δεν μιλούσε, μονάχα όταν απαντούσα εγώ μιλούσε».

Λυδία Σέρβου – Μούτσης:  Πώς αποφάσισε να μιλήσει η τραγουδίστρια

Οπως εξήγησε η Λυδία Σέρβου η Σοφία Μπεκατώρου και η Ζέτα Δούκα, οι εξομολογήσεις των δύο γυναικών ήταν εκείνες που την παρακίνησαν να καταγγείλει τα όσα βίωσε με τον Δήμο Μούτση. Οπως η ίδια εξήγησε τα προηγούμενα χρόνια έφθασε δυο με τρεις φορές κοντά στο να καταγγείλει τον Μούτση αλλά τελικά δεν έβρισκε τη δύναμη να το κάνει, ενώ μίλησε για το πόσο την έχει επηρεάσει μέχρι σήμερα αυτή η ιστορία. «Στην εφηβεία μου δεν μπορούσα ούτε να δεχθώ το φλερτ ούτε να φλερτάρω. Χρειάστηκε να πάω σε ανθρώπους να με βοηθήσουν ψυχικά, είχα κρίσεις πανικού και μέχρι και σήμερα έχω σύμβουλο για την ψυχική μου υγεία».

Η Λυδία Σέρβου ανέφερε ότι έχει έρθει σε επαφή και με άλλα θύματα του μουσικοσυνθέτη λέγοντας μάλιστα ότι «είναι τραγικό που ακόμη και σε μεγάλη ηλικία που είναι το έκανε μέχρι πρότινος. Ακόμη και διαδικτυακά. Μάλιστα έχω μια μαρτυρία κοπέλας η οποία μου είπε ότι το δικό της ήταν πολύ πιο βίαιο και ότι δεν έχει βρει ακόμη τη δύναμη να το βγάλει από μέσα της». Σε ότι αφορά τη δική της υπόθεση η Λυδία Σέρβου ανέφερε ότι είναι έτοιμη να κινηθεί νομικά, αν και το αδίκημα έχει παραγραφεί. «Αυτή τη στιγμή μαζεύουμε μαρτυρίες γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει». Ο Δήμος Μούτσης απαντώντας χθες στη συνέντευξη της Λυδίας Σέρβου στα Νέα, όπου και τον κατονόμασε, μέσω του δικηγόρου του είπε ότι «οι απαντήσεις θα δοθούν νομικά».

Τσαρούχας: Έχω χάσει τον ύπνο μου με τις καταγγελίες
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις