Αθήνα

°C

Παρασκευή

07

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία καλόγριες ορφανά: Στο φως απόρρητη έκθεση
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία καλόγριες ορφανά: Στο φως απόρρητη έκθεση

Γερμανία καλόγριες ορφανά: Καλόγριες της καθολικής αρχιεπισκοπής της Κολωνίας διευκόλυναν τη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Η καθολική Εκκλησία έχει μακρά «παράδοση» στα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και τη συγκάλυψή τους. Ο δε προηγούμενος πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄, κατά κόσμον Γιόζεφ Άλοϊς Ράτσινγκερ, είχε κατηγορηθεί συχνά για απόπειρες συγκάλυψης των σκανδάλων που κατά καιρούς ξεσπούσαν στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Αυτή τη φορά, μια επίσημη έρευνα που δημοσιεύει η The Daily Beast, έρχεται να ταράξει ξανά τα νερά της δυτικής Εκκλησίας. Η έρευνα, που διατάχθηκε μετά από μήνυση θυμάτων και ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα, περιέχει 560 σελίδες, ορισμένες από τις οποίες αναφέρουν πως καλόγριες μιας μονής στην πόλη Σπάγιερ «νοίκιαζαν» τις δεκαετίες 1960 και 1970 ορφανά παιδιά σε επιχειρηματίες και κληρικούς με αρρωστημένες ορέξεις, που τα κακοποιούσαν σεξουαλικά, ενίοτε επί εβδομάδες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ορισμένα από τα ορφανά παιδιά υποχρεώθηκαν να συμμετέχουν σε ομαδικά όργια, προτού τα «επιστρέψουν» στο μοναστήρι, όπου οι καλόγριες τα τιμωρούσαν «επειδή είχαν λερώσει τα ρούχα τους με σπέρμα». Σύμφωνα με την έκθεση, 175 παιδιά, κυρίως αγόρια ηλικίας 8 – 14 ετών, υφίσταντο σεξουαλική κακοποίηση επί δύο δεκαετίες, ενώ οι καλόγριες εμπόδιζαν την υιοθέτησή τους για να μπορούν να συνεχίζουν να τα «νοικιάζουν»! Το πόρισμα, πάντως, δεν επιρρίπτει την ευθύνη στις καλόγριες, υποστηρίζοντας ότι η κακοποίηση των παιδιών ήταν προϊόν «συστηματικών» λαθών διαχείρισης και «επιείκειας» προς τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στα φρικτά αυτά εγκλήματα.

Εκκλησία

Γερμανία καλόγριες ορφανά: Μπλόκο από την αρχιεπισκοπή Κολωνίας

Λεπτομέρειες της έκθεσης διέρρευσαν στον Τύπο μετά την άρνηση της αρχιεπισκοπής της Κολωνίας να τη δημοσιοποιήσει ζητώντας από τους δημοσιογράφους που είδαν τα ντοκουμέντα να υπογράψουν σύμφωνο εμπιστευτικότητας, όμως εκείνοι αρνήθηκαν και αποχώρησαν από την αίθουσα. Ο αρχιεπίσκοπος Καρλ Χάιντς Βίσμαν είπε στα ΜΜΕ ότι ήταν τόσο ανατριχιαστικό το περιεχόμενο της έκθεσης, που θα προκαλούσε σοκ η δημοσίευσή της. Υποστήριξε ακόμη ότι ο ίδιος σοκαρίστηκε τόσο πολύ από τις φρικτές λεπτομέρειες, που αναγκάστηκε να πάρει μηναία άδεια για να συνέλθει.

Ροζάριο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις