Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να χάσω γρήγορα κιλά: Εναλλακτικοί τρόποι για απώλεια βάρους
PLUS

Πώς να χάσω γρήγορα κιλά: Εναλλακτικοί τρόποι για απώλεια βάρους

Πώς να χάσω γρήγορα κιλά: Η αλήθεια είναι πως αυτή είναι μια ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί με ποικίλους τρόπους.

«Πώς να χάσω κιλά»; Η αλήθεια είναι πως αυτή είναι μια ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί με ποικίλους τρόπους. Αν το έχεις παρακάνει μία –ή περισσότερες ημέρες– με το φαγητό και το ποτό, δεν χρειάζεται μετά να επιτρέψεις στις τύψεις να σε κατακλύσουν. Βρες τα με τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, αλλά σίγουρα έχεις τη δυνατότητα να διαχειριστείς το παρόν και να βρεις τη δύναμη να πας παρακάτω. Αν πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις, θα πετύχεις πολύ πιο σύντομα το στόχο σου.

Αρχικά σκέψου για ποιο λόγο θέλεις να χάσεις βάρος

Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά για εσένα αν ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα διατροφής που θα σε οδηγήσει στο να χάσεις βάρος; Ζύγισε τα υπέρ και τα κατά του να προσέχεις το τι τρως. Η στοχοθεσία, σε οποιονδήποτε τομέα, βοηθάει στην επίτευξη του στόχου μας. Αρκεί, όμως, οι στόχοι που θέτουμε να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι και εφικτοί. Θέσε στόχους ρεαλιστικούς για σένα και προσπάθησε να μην επηρεάζεσαι από τους άλλους γύρω σου.

Γυναίκα μετριέται με μεζούρα

Έλεγξε το μέγεθος της μερίδας σου

Τα τελευταία χρόνια το μέγεθος των μερίδων έχει αυξηθεί πολύ, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι θερμίδες που καταναλώνουμε. Χρησιμοποίησε ένα μικρότερο πιάτο, μπολ ή ποτήρι. Φρόντισε να τρως περισσότερα λαχανικά, φρούτα, προϊόντα ολικής άλεσης, καθώς και γαλακτοκομικά με λιγότερα λιπαρά. Χρησιμοποίησε τα τρόφιμα αυτά ως τη βάση για τα γεύματά σου και τα σνακ σου.

Ενυδατώσου σωστά

Όσο τετριμμένο και αν ακούγεται, πολλές φορές μπερδεύουμε το αίσθημα της πείνας με αυτό της δίψας. Πιες νερό αντί για ροφήματα με ζάχαρη ενυδατώνοντας τον οργανισμό σου και μειώνοντας ταυτόχρονα τις θερμίδες που λαμβάνεις. Σε αντίθεση με τα αναψυκτικά, τα ενεργειακά και τα αθλητικά ποτά, που αποτελούν μια σημαντική πηγή πρόσθετης ζάχαρης και θερμίδων, το νερό βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών και ο οργανισμός μας λειτουργεί καλύτερα.

Κοιμήσου καλά

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να εμποδίσει την απώλεια βάρους. Έρευνες δείχνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος συνδέεται με αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους.

Υγιεινή σαλάτα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις