Αθήνα

°C

Κυριακή

16

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Rafale Τανάγρα: Στην 114 Πτέρυγα Μάχης η γαλλική αποστολή
ΕΛΛΑΔΑ

Rafale Τανάγρα: Στην 114 Πτέρυγα Μάχης η γαλλική αποστολή

Rafale Τανάγρα: Τα Rafale θα παραμείνουν για τρεις μέρες στην Ελλάδα και θα πραγματοποιήσουν συνεκπαίδευση με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία

Στην Ελλάδα κατέφθασαν από την Αίγυπτο τα τέσσερα αεροσκάφη Rafale στο πλαίσιο της άσκησης «SKYROS» όπου έγιναν δεκτές από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που τις συνόδευσαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης, με έδρα την αεροπορική βάση της Τανάγρας. Στην Ελλάδα θα παραμείνουν για τρεις μέρες.

Σε δηλώσεις της η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, κατά την υπογραφή της συμφωνίας απόκτησης των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, είχε πει ότι οι γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις συμμετέχουν στην άσκηση «SKYROS», με την ανάπτυξη μακράς εμβελείας αεροπορικών δυνάμεων, που θα συμπεριλαμβάνει έως και 170 αεροπόρους, τέσσερα «Rafale», δύο Α400M «Atlas» και ένα MRTT «Phoenix». Μαζί με τα τέσσερα Rafale έρχεται και ένα γαλλικό ιπτάμενο τάνκερ – μετασκευασμένο Airbus A330.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα εκτελεστούν κοινές αποστολές αέρος-αέρος, αέρος εδάφους (δηλαδή προσβολές στόχων στην ξηρά και στην θάλασσα -παίγνιο στο οποίο θα συμμετέχει και ένα πλοίο), ενώ θα γίνει και εναέριος ανεφοδιασμός από το γαλλικό ιπτάμενο τάνκερ.

Στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ ο Παναγιωτόπουλος

Στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα βρέθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 σε διαμόρφωση Viper και τη συντήρηση των μεταγωγικών C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επιθεώρησε και το πρωτότυπο αεροσκάφος F-16 Viper με τον κωδικό «005», το οποίο την Πέμπτη θα αναχωρήσει με τελικό προορισμό τις εγκαταστάσεις του Φορτ Γουόρθ στο Τέξας, όπου και θα υποβληθεί σε ενδελεχή τεχνικό έλεγχο. Το αεροσκάφος θα κάνει μια στάση στο Βέλγιο και από εκεί θα πετάξει μέχρι το Τέξας, σε μια πορεία κατά την οποία αναμένεται να εφοδιαστεί εναερίως μέχρι 10 φορές σε πολύωρη πτήση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις