Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μπάνιο και διακόσμηση: Φυτά, η νέα τάση του 2021
PLUS

Μπάνιο και διακόσμηση: Φυτά, η νέα τάση του 2021

Μπάνιο και διακόσμηση: Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν την νέα διακοσμητική τάση του 2021, που θα ομορφύνουν τον χώρο του μπάνιο, αρκεί να είναι πιο ανθεκτικά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν τα οφέλη που έχει ένα φυτό στον εσωτερικό χώρο. Πρωτίστως λειτουργεί θετικά και για την υγεία μας. Απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα και παράγει οξυγόνο, που είναι και το σημαντικότερο όφελός μας. Πέραν όμως αυτού, διακοσμεί υπέροχα τους χώρους μας. Οι πιο κλασικοί χώροι να διακοσμήσουμε με φυτά είναι το σαλόνι, η κουζίνα και το υπνοδωμάτιό μας. Βέβαια, υπάρχει ένας ακόμη χώρος του σπιτιού, που θα άλλαζε εντελώς η ατμόσφαιρα αν τον διακοσμούσαμε με λουλούδια. Αυτός ο χώρος δεν είναι άλλος  από το μπάνιο! Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, είναι η νέα τάση του 2021 για την διακόσμηση του σπιτιού μας.

Η ένταξη πράσινου στο μπάνιο είναι μια «μόδα» που έχει υιοθετηθεί  ήδη στο εξωτερικό, εδώ και κάποια χρόνια. Γιατί, λοιπόν, να μην την ακολουθήσουμε κι εμείς; Το επιχείρημα για να πειστούμε είναι το εξής: πρώτον το πράσινο ταιριάζει απόλυτα με τις λευκές επιφάνειες, πόσο μάλλον σε μονόχρωμους χώρους. Το αποτέλεσμα αυτού θα είναι να σπάσει η μονοτονία του λευκού και να φρεσκάρει τον συγκεκριμένο χώρο. Αν βάλουμε ένα ωραίο βάζο με λουλούδια στον πάγκο του νιπτήρα, τότε έχουν λυθεί τα χέρια μας. Αν δεν υπάρχει πουθενά ελεύθερος χώρος στο μπάνιο μας, τότε έχουμε την δυνατότητα να κρεμάσουμε γλαστράκια στον τοίχο.

Φυτό στον πάγκο του νιπτήρα

Μπάνιο και διακόσμηση: Είδη φυτών που είναι ανθεκτικά και ταιριάζουν στον χώρο

Το πρώτο φυτό, που θα μπορούσαμε να διαλέξουμε, είναι η ελιά. Αποπνέει άρωμα Ελλάδας, έχει κύρος και ομορφιά. Για να τα αποκτήσουμε όλα αυτά, μπορούμε είτε να βάλουμε ένα κλαδί ελιάς μέσα σε ένα βάζο, είτε να αγοράσουμε μια ολόκληρη ελιά εσωτερικού χώρου. Η τελευταία περίπτωση φυσικά μόνο αν διαθέτουμε τον χώρο, για να μπει η γλάστρα. Για να αποφύγουμε, όμως, τα ξεραμένα φυτά και για να προσθέσουμε κι άλλα, πρέπει να διαλέξουμε είδη που προέρχονται από τροπικό κλίμα. Επομένως, χρειάζονται και θα αντέξουν την υγρασία του μπάνιου. Μερικά απ’ αυτά τα ανθεκτικά – τροπικά φυτά είναι:

  • Μπαμπού
  • Αλόη
  • Φτέρη
  • Χλωρόφυτο
  • Δράκαινα
  • Πόθος
  • Σπαθίφυλλο
  • Καλαθέα
Γλαστράκι στην τουαλέτα

Δείτε ακόμη:

Λάδι για τον καθαρισμό προσώπου – Το νέο trend της περιποίησης

Αντιμετωπίστε τη χειμερινή ξηροδερμία

Τα ζώδια σήμερα: Πώς ξεκινάει ο Φεβρουάριος;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις