Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Δέρμα περιποίηση: Συμβουλές που αξίζει να ακολουθήσετε
PLUS

Δέρμα περιποίηση: Συμβουλές που αξίζει να ακολουθήσετε

Δέρμα περιποίηση: Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε κι εσείς την ξηροδερμία άμεσα και αποτελεσματικά ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Είναι γεγονός πως ο χειμώνας είναι η εποχή που η ξηροδερμία κάνει την εμφάνισή της και οι γυναίκες αναρωτιούνται για τον καλύτερο τρόπο αποτελεσματικής αντιμετώπισής της. Οι ψυχρές θερμοκρασίας αφαιρούν από το σώμα την απαραίτητη υγρασία και έλαια που έχει ανάγκη για την ενυδάτωσή του. Έτσι τα χέρια, τα πόδια, το τριχωτό της κεφαλής, αλλά και το πρόσωπο γίνονται θαμπά, ενώ πολλές φορές έχουμε και την αίσθηση της φαγούρας.

Ανεξάρτητα από τα προϊόντα και τις θεραπείες που εφαρμόζετε, πολύ σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της υγρασίας στο σώμα σας είναι να έχετε τη σωστή απορρόφηση θρεπτικών ουσιών για να ωφελήσετε το δέρμα σας. Κατά τη διάρκεια αυτών των χειμερινών μηνών η κατανάλωση εποχιακών ζωμών και λαχανικών ρίζας βοηθά στη θρέψη του σώματος και στηρίζει την ελαστικότητά του. Η ενυδάτωση έρχεται εσωτερικά, καθώς η θέρμανση στο χώρο που ζείτε και εργάζεστε στερεί την απαραίτητη υγρασία από την επιδερμίδα σας.

Κορίτσι με πορτοκάλι

Δέρμα περιποίηση: Κάντε απολέπιση

Σε αντίθεση με αυτό που σκέφτονται οι περισσότεροι ότι η απολέπιση θα «στεγνώσει» το δέρμα σας, σκεφτείτε την ως έναν τρόπο προετοιμασίας της επιδερμίδας σας για βαθύτερη διείσδυση των προϊόντων ενυδάτωσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τους χειμερινούς μήνες.

Μπάνιο

 

Δέρμα περιποίηση: Πείτε ναι στο μπάνιο με γάλα

Ένα χαλαρωτικό μπάνιο με γάλα κατά τη διάρκεια του χειμώνα αποδεικνύεται ευεργετικό για το δέρμα σας. Είναι γεμάτο θρεπτικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως η βιταμίνη Ε, που είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην υποστήριξη της κυτταρικής λειτουργίας και της υγείας του δέρματος, και ο ψευδάργυρος, ο οποίος έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ιδανικός για την χαλάρωση και επούλωση του δέρματος. Το γάλα περιέχει επίσης γαλακτικό οξύ, το οποίο δρα ως ήπιο απολεπιστικό χαλαρώνοντας τις συνδέσεις μεταξύ των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Τέλος, το λίπος και οι πρωτεΐνες θρέφουν και μαλακώνουν το δέρμα των ενηλίκων, καθώς και των μωρών και των παιδιών.

Χρώμα σε τοίχο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις