Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πρώην του Παναθηναϊκού για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρώην του Παναθηναϊκού για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Παναθηναϊκός: Πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού προτάθηκε για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο διαχρονικά κατάφερνε να δημιουργεί και να εξελίσσει παίκτες οι οποίοι είχαν όλα τα προσόντα για να κάνουν μια μεγάλη καριέρα. Λόγω και της οικονομικής κρίσης που πέρασε η χώρα πολλές ομάδες σταμάτησαν να κοιτάνε ποδοσφαιριστές του εξωτερικού και στράφηκαν στην εγχώρια αγορά. Τα μεγάλα κλαμπ πόνταραν επιτέλους και στις ακαδημίες τους. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Παναθηναϊκού που λόγω των χρεών έφερε πολλούς παίκτες από τις ακαδημίες και τους έδωσε θέση βασικού. Αλλά και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια δίνουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά από τις ακαδημίες και όπως φαίνεται δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τους ξένους.

Ένα μεγάλο παράδειγμα παίκτη είναι αυτό του Γιώργου Βαγιαννίδη. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής πήρε το καλοκαίρι μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό για την Ίντερ και τώρα αγωνίζεται στην γαλλική Σαιντ Ετιέν με τη μορφή του δανεισμού. Ο Γιώργος Βαγιαννίδης θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα τα οποία έκαναν πολύ γρήγορα το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Ο Βαγιαννίδης δεν περνά απαρατήρητος από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες οι οποίες καλοβλέπουν την περίπτωσή του. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο της ΑΕΚ όσο και του ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ μάλιστα έχει ”μαρκάρει” τον παίκτη εδώ και καιρό και χτυπούσε καμπανάκι για τον Έλληνα από το εξωτερικό. Η περίπτωσή σου, σύμφωνα με πληροφορίες έπαιξε δυνατά και πριν ακόμη την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ, δηλαδή επί Καρέρα, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν συνεχίστηκαν.

Βαγιαννίδης

Ακούστηκε και για τον ΠΑΟΚ

Το όνομά του ακούστηκε και για τον ΠΑΟΚ. Γρήγορα ο νεαρός παίκτης βρέθηκε στο επίκεντρο του ΠΑΟΚ ο οποίος έχει στηριχτεί σε ένα δικό του παιδί φέτος, τον Χρήστο Τζόλη. Στην Τούμπα όμως είπαν ότι ο Λυράτζης στην ίδια ηλικία είναι πιο ”μπαρουτοκαπνισμένος” από τον Βαγιαννίδη. Στον ΠΑΟΚ ο Λύρατζης («Λύρα» για τους συμπαίκτες του) πέρασε διαδοχικά από την Κ14, την Κ15 (εκ των αρχηγών και στις δύο), την Κ17 και την Κ20, ανακηρυσσόμενος μάλιστα πρωταθλητής και με τις τρεις τελευταίες.

Στην Κ20 ενθουσίασε τον προπονητή του Πάμπλο Γκαρσία, αφού τη σεζόν 2017-18 συμπλήρωσε 24 συμμετοχές, πετυχαίνοντας μάλιστα και 9 τέρματα από τη θέση του δεξιού μπακ, που είναι η βασική του θέση, ενώ μπορεί με επιτυχία να καλύψει και τις θέσεις του δεξιού και αριστερού χαφ. Τη σεζόν 2018-19 πραγματοποίησε άλλες 26 συμμετοχές και πέτυχε 2 τέρματα. Στις 28 Ιουνίου 2019 ανακοινώθηκε ο μονοετής δανεισμός του Λύρατζη στη νεοφώτιστη στην Σούπερ Λιγκ ομάδα του Νέου Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Βόλου.

λυράτζης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις