Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μαλλιά περιποίηση: “Καμπανάκια” για άμεσο κούρεμα
PLUS

Μαλλιά περιποίηση: “Καμπανάκια” για άμεσο κούρεμα

Μαλλιά περιποίηση: Πολλές φορές τα μαλλιά μας δείχνουν ταλαιπωρημένα και χωρίς σχήμα κι αυτό συμβαίνει γιατί ακόμα περισσότερες φορές δεν ξέρουμε πότε να τα κουρέψουμε.

Τα μαλλιά είναι το πιο απαιτητικό σημείο προς καλλωπισμό στο σώμα μας. Θέλουν ιδιαίτερη προσοχή  και συνεχή φροντίδα. Συνεχώς αναρωτιόμαστε αν είναι η κατάλληλη στιγμή να κόψουμε τα μαλλιά μας και κάθε πόσο πρέπει να τα κόβουμε. Πολλές φορές περνάνε και μήνες ολόκληροι που δεν τα κουρεύουμε. Σε πολλούς μπορεί να ακουστεί άσχημο και να μην θέλουν να κόβουν τα μαλλιά τους. Ο λόγο είναι επειδή δεν θέλουν να κοντύνουν. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να μακρύνουν και να δυναμώσουν. Επίσης, αν τα μαλλιά είναι πολύ καιρό παραμελημένα χάνουν το σχήμα τους. Το αποτέλεσμα είναι να φαίνονται σαν ένας άμορφος όγκος στο κεφάλι μας και αυτό δεν είναι καθόλου κομψό.

Παρόλα αυτά, όσες φορές και να ακούσει κάποιος, ότι ο μόνος τρόπος για να δυναμώσουν και να μακρύνουν τα μαλλιά μας είναι να τα κουρεύει, αν δεν του αρέσει η ιδέα, δεν θα το πάρει καλά. Βέβαια, κάποια στιγμή όσο και να εθελοτυφλούμε το κεφάλι μας θα μας χτυπήσει καμπανάκι. Δεν έχει την υπομονή που έχουν οι φίλοι μας! Αν οι κακές μέρες των μαλλιών είναι περισσότερες από τις καλές, τότε μάλλον κάτι δεν κάνουμε σωστά. Το συχνό κούρεμα θα κάνει τα μαλλιά να είναι πιο ευπαρουσίαστα και πιο διαχειρίσιμα. Αν δεν μπορούμε με τίποτα να καταλάβουμε πότε πρέπει να τα προσέξουμε και να πάμε στο κομμωτήριο, τότε μόνα τους θα μας το υπενθυμίσουν. Υπάρχουν δύο-τρεις προειδοποιήσεις που πρέπει να έχουμε κατά νου.

Εργαλεία κομμωτικής

Μαλλιά περιποίηση: Τα “καμπανάκια”

Αν παρατηρήσουμε τις άκρες των μαλλιών σου να είναι ξηρές και να σπάνε, τότε έχεις ψαλίδα. Είναι η ώρα να κουρευτούμε γιατί το κεφάλι μας ταλαιπωρείται. Φυσικά και δεν θα έπρεπε να φτάνουμε σε αυτό το σημείο για να κλείσουμε ραντεβού, μπορούμε να το καταλάβουμε πριν την ψαλίδα. Ο τρόπος είναι ο εξής: αν προσπαθήσουμε να περάσουμε τα δάχτυλά μας μέσα από τα μαλλιά και δεν γίνεται, τότε σίγουρα θέλουν περιποίηση και ίσως και κούρεμα. Όταν θα παρατηρήσουμε ασύμμετρες μεταξύ τους τούφες ή αν έχει εξαφανιστεί το φιλάρισμα των μαλλιών μας, τότε έχουμε την απάντησή μας. Προφανώς κι ο μόνος τρόπος για να επανέλθουν στην προηγούμενη μορφή τους είναι με κούρεμα. Κούρεμα επίσης θέλουμε όταν τα μαλλιά μας είναι πολύ ίσια και «πατημένα» και δεν έχουν όγκο. Η απάντηση τότε είναι οι ταλαιπωρημένες άκρες που τα βαραίνουν.

Από ένα σημείο και μετά δεν παραμένουν και πολλά πράγματα που μπορούμε να δούμε και να πάμε για κούρεμα. Το μόνο που μας μένει είναι η μνήμη. Αν δεν θυμόμαστε, πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγαμε στο κομμωτήριο, αυτό σημαίνει ότι ήταν πριν πάρα πολύ καιρό. Επίσης, θα μπορούσε να βοηθήσει ένα ημερολόγιο και να σημειώνουμε πάνω τα ραντεβού με το κομμωτήριο, περασμένα και επόμενα. Τώρα το κάθε πότε πρέπει να πηγαίνει κάποιος στο κομμωτήριο διαφέρει ανά τύπο μαλλιού. Για τα κοντά μαλλιά το χρονικό πλαίσιο είναι κάθε 4- 6 βδομάδες. Για τα μακριά μαλλιά το καλύτερο θα ήταν ανά 12 βδομάδες. Το ίδιο ισχύει κι αν θέλουμε να μακρύνουμε τα μαλλιά μας. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, ότι μπορεί να τα κόψουμε και λίγο παραπάνω.

Περιποίηση μαλλιών

Δείτε ακόμη:

Σχεδόν το 50% των γυναικών δεν απολαμβάνει και δεν επιθυμεί το σεξ
Τα δύο κινέζικα βότανα που θωρακίζουν την υγεία μας
Βγάλτε το στρες από τη ζωή σας με… φαγητό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις