Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Larry King πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός παρουσιαστής
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Larry King πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός παρουσιαστής

Larry King πέθανε: Πέθανε ο διάσημος παρουσιαστής.

Έφυγε σήμερα από την ζωή ο θρύλος των talk show στις ΗΠΑ Λάρι Κινγκ. Ο εμβληματικός τηλεοπτικός οικοδεσπότης Larry King πέθανε στα 87 του χρόνια. Μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το Σάββατο το πρωί αναφέρει ότι ο θρυλικός δημοσιογράφος πέθανε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars Sinai στο Λος Άντζελες, όπου είχε νοσηλευτεί νωρίτερα αυτό το μήνα με κορονοϊό.

Ο Λάρι Κινγκ, ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια ως DJ ραδιοφωνικής διανυκτέρευσης, έγινε γνωστός στο παγκόσμιο στερέωμα με το σόου συνέντευξης «Larry King Live» που έτρεξε στο CNN από το 1985 έως το 2010.

Στο παρελθόν ο γνωστός δημοσιογράφος Larry King έχει υποστεί καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνο του προστάτη και του πνεύμονα και διαβήτη, άρα η υγεία του ήταν επιβαρυμένη.

Λάρι Κίνγκ: Ο δημοσιογράφος των ζωντανών σόου και των 40.000 συνεντεύξεων

Tο 1985, ο Λάρι Κινγκ έκανε το ντεμπούτο του στο διεθνές δίκτυο του CNN ως οικοδεσπότης της εκπομπής «Lary King Live», του πρώτου ζωντανού, ανοιχτού σε τηλεφωνήματα του κοινού και πρώτου σε μετρήσεις θεαματικότητας σόου του δικτύου.

Το 1993 η δημόσια αντιπαράθεση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ και του πρώην προεδρικού υποψηφίου σχετικά με την NAFTA έσπασε ρεκόρ θεαματικότητας στην ιστορία της καλωδιακής τηλεόρασης, με 16,3 εκατομμύρια τηλεθεατές, με εξαίρεση την πρώτη νύχτα αναμετάδοσης του Πολέμου του Κόλπου τον Ιανουάριο του 1991. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, προκειμένου να καλύψει το τραγικό γεγονός ο Λάρι Κινγκ φιλοξένησε στη εκπομπή περισσότερους από 700 προσκεκλημένους, οι 40 από αυτούς άνθρωποι-κλειδιά στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Μέχρι το 2010, οπότε έπεσαν οι τίτλοι τέλους της εκπομπής είχαν καταμετρηθεί πάνω από 40.000 συνεντεύξεις με παρουσιαστή τον Λάρι Κινγκ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις