Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπαλί κορονοϊός – push ups: Να τι θα συμβεί αν δεν φοράς μάσκα
ΚΟΣΜΟΣ

Μπαλί κορονοϊός – push ups: Να τι θα συμβεί αν δεν φοράς μάσκα

Μπαλί κορονοϊός - push ups: Οι ξένοι που θα εντοπίζονται να μη φοράνε μάσκες στο νησί-θέρετρο της Ινδονησίας, το Μπαλί, θα τιμωρούνται με μια ασυνήθιστη τιμωρία

Ούτε 300άρι, ούτε 500άρι, ούτε καν… τιμωρία, αν σκεφτεί κανείς τα οφέλη. Στο Μπαλί, οι ξένοι που θα εντοπίζονται να μη φοράνε μάσκα για τον κορονοϊό, θα “τιμωρούνται” με έναν ιδιαίτερο τρόπο, χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Στο νησί-θέρετρο της Ινδονησίας, το Μπαλί, οι παραβάτες θα υποχρεώνονται να κάνουν… push-ups. Οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τουρίστες με μακό μπλουζάκια και σορτς να υποχρεώνονται να κάνουν τη συγκεκριμένη άσκηση, σε συνθήκες τροπικής ζέστης και με αξιωματούχους ασφαλείας με μάσκα να τους επιτηρούν.

Οι αρχές του Μπαλί κατέστησαν τη χρήση μάσκας υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους από τον περασμένο χρόνο καθώς η χώρα αντιμετώπιζε αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο πολλοί ξένοι έχουν συλληφθεί χωρίς μάσκα, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος ασφαλείας Γκούστι Αγκούνγκ Κετούτ Σουριανεγκάρα. Περισσότεροι από 70 άνθρωποι πλήρωσαν πρόστιμο 5,7 ευρώ, αλλά άλλοι 30 είπαν ότι δεν είχαν τα χρήματα. Γι’ αυτό και τους επιβλήθηκαν τα push-ups.

«Στην αρχή λένε ότι δεν γνώριζαν τους κανόνες. Μετά ότι το ξέχασαν ή ότι η μάσκα τους είναι βρεγμένη ή καταστράφηκε», δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Σουριανεγκάρα. Οι αρχές του Μπαλί έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι οι ξένοι που παραβιάζουν τους ισχύοντες κανονισμούς για τον κορονοϊό θα απελαύνονται από την χώρα, παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Το νησί, το οποίο έχει πληγεί σφόδρα από την επιδημία, παραμένει επισήμως κλειστό για τους τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά αποτελεί μόνιμο τόπο κατοικίας πολλών ξένων.

Ινδία: Εκεί, δεν υπάρχει καν πλάκα…

Στην Ινδία, η αστυνομία, στην αρχή της πανδημίας, χτυπούσε με ραβδιά όσους περαστικούς, μικροπωλητές και οδηγούς χειραμαξών δεν φορούσαν μάσκα. Άλλοι παραβάτες των κανόνων έπρεπε να κάνουν βαθιά καθίσματα ή εκφοβίζονταν από τους ελεγκτές τήρησης των κανόνων που φορούσαν κράνη με το σχήμα του κορωνοϊού. Τουρίστες, οι οποίοι συνελήφθησαν να κάνουν βόλτα πέραν του επιβληθέντος ωραρίου, κλήθηκαν να γράψουν 500 φορές: «Δεν τήρησα την απαγόρευση της κυκλοφορίας και λυπάμαι πολύ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις