Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία κορονοϊός: Εικόνες σοκ στο Παλέρμο
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία κορονοϊός: Εικόνες σοκ στο Παλέρμο

Ιταλία κορονοϊός: Το Παλέρμο δεν μπορεί ούτε να θάψει τους νεκρούς του με τα φέρετρα να στοιβάζονται σε έναν ειδικό χώρο.

Η Ιταλία ήταν η χώρα που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη κατά το πρώτο κύμα της πανδημίαςτου κορονοϊού με τις εικόνες από το Μπέργκαμο να μένουν χαραγμένες στο μυαλό όλων. Η Ιταλία είναι αυτή που έρχεται και πάλι να μας συγκλονίσει στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού με τις εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά η φρίκη δεν είναι από τον βορρά της Ιταλίας, αλλά από το νότο και συγκεκριμένα από το Παλέρμο της Σικελίας.

Το Παλέρμο δεν μπορεί ούτε να θάψει τους νεκρούς του με τα φέρετρα να στοιβάζονται σε έναν ειδικό χώρο. Ούτε ένα ούτε δυο αλλά 700 φέρετρα με νεκρούς από κορονοϊό είναι στοιβαγμένα εκεί. Η αιτία; Τα νεκροταφεία της περιοχής έχουν γεμίσει και το μοναδικό κρεματόριο που υπήρχε έχει χαλάσει αφού είναι πολύ παλιό, με τις εικόνες να είναι γροθιά στο στομάχι.

Παλέρμο νεκροταφείο

Ιταλία κορονοϊός: Ανησυχητικές εκτιμήσεις

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ οι νεκροί αυξάνονται συνεχώς και οι δικοί τους δεν μπορούν ούτε να τους θάψουν ούτε να τους αποτεφρώσουν. Η κατάσταση είναι άσχημη εδώ και μήνες αφού το κρεματόριο δεν σταμάτησε να λειτουργεί πρόσφατα. Επίσης πολλές οικογένειες δεν έχουν χρήματα έτσι ώστε να τους θάψουν σε άλλες περιοχές της χώρας.  Τον περασμένο Ιούλιο η κατάσταση ήταν επίσης άσχημη με 400 νεκρούς να είναι άταφοι στο Παλέρμο και αν δεν βρεθεί λύση οι αρχές εκτιμούν ότι οι άταφοι νεκροί τον Ιούνιο θα ξεπεράσουν τους 2.000!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις