Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός Κέρκυρα: Στο νοσοκομείο από σύσταση για μάσκα
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός Κέρκυρα: Στο νοσοκομείο από σύσταση για μάσκα

Αστυνομικός Κέρκυρα: Λίγες μόνο μέρες μετά την επίθεση στον σταθμάρχη του μετρό, νέο περιστατικό βίας για τον ίδιο λόγο.

Λίγα 24ωρα από τη βάναυση επίθεση με κλωτσιές κατά του σταθμάρχη του Μετρό στην Ομόνοια από δύο ανήλικους, που πάγωσαν την κοινή γνώμη με την απίστευτη έκρηξη βίας, πολίτης στην Κέρκυρα έστειλε τραυματισμένο στο νοσοκομείο αστυνομικό-ποδηλάτη, πάλι με αφορμή τη μάσκα για τον κορονοϊό! Το βίαιο περιστατικό, που έστειλε τον αστυνομικό στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου της Κέρκυρας και τον 54χρονο δράστη στο κελί του Αστυνομικού Τμήματος, καταγράφηκε σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, στην οδό Ευγενίου Βουλγάρεως, πρωινές ώρες. Σε ώρα που είχαν ανοίξει και τα εμπορικά καταστήματα μετά από καιρό και όλα κυλούσαν ομαλά με την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του εφιάλτη του κορονοϊού, δύο αστυνομικοί της ομάδας με τα ποδήλατα, που έχουν αγαπηθεί από όλη την Κέρκυρα, έκαναν τη συνηθισμένη τους περιπολία πάνω στις δύο ρόδες.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Εκεί είδαν έναν 54χρονο, όπως απεδείχθη στη συνέχεια να περπατάει χωρίς μάσκα. Πλησίασαν με τα ποδήλατα προς το μέρος του με σκοπό, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν από την Υπηρεσία τους, να του συστήσουν να τη φορέσει, πριν προχωρήσουν στην επιβολή προστίμου. Εκείνος, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ κατάλαβε την πρόθεση των αστυνομικών στα ποδήλατα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του alphafreepress.gr, χωρίς να ειπωθεί μεταξύ τους ούτε μια λέξη, πλησίασε τους ποδηλάτες αστυνομικούς και επετέθη στον έναν εκ των δύο με γροθιές! Ο αστυνομικός έπεσε κάτω με το τραύμα πάνω από το μάτι του να αιμορραγεί. Την ίδια ώρα στη θέα ιδιοκτητών καταστημάτων και διερχομένων, ο δεύτερος αστυνομικός ποδηλάτης, κατέβηκε και ακινητοποίησε τον δράστη.

Αστυνομικός και πολίτες

Αστυνομικός Κέρκυρα: Κατέφθασε δύναμη της ΔΙΑΣ

Αμέσως στον πεζόδρομο κατέφθασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι και βοήθησαν στη μεταφορά του συναδέλφου του στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και οδήγησαν τον δράστη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Εκεί σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για εξύβριση και σωματικές βλάβες και παραπέμφθηκε στις Δικαστικές Αρχές. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ο 54χρονος τους ήταν «γνώριμος», αφού στο μακρινό παρελθόν τον είχαν συλλάβει με την κατηγορία απάτης. Ο ίδιος φέρεται να ζήτησε συγνώμη για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.

 

Κέρκυρα

 

Και στο κέντρο του Ηρακλείου

Γροθιές ωστόσο δέχθηκε και ένας άνδρας της Δημοτικής αστυνομικής στο Ηράκλειο, από έναν πολίτη ο οποίος κλήθηκε για έλεγχο επειδή δεν φορούσε μάσκα, που είναι υποχρεωτική για τη μη διάδοση του κορονοϊού. Αρχικά, φέρεται να εξύβρισε τους αστυνομικούς, κάνοντας λόγο για συνωμοσιολογίες και τα λοιπά γνωστά που λένε κάποιοι, και στη συνέχεια φέρεται να γρονθοκόπησε αστυνομικό όταν του ζήτησε τα στοιχεία του και το σχετικό έγγραφο μετακίνησης. Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία που συνέλαβε τον άνδρα, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον δημοτικό αστυνομικό στο ΠΑΓΝΗ για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το… φτύσιμο στη Βούλα

Ανάλογο περιστατικό, εκείνο όμως με… φτύσιμο στα μούτρα αστυνομικών, είχε συμβεί και στην πρώτη φάση των μέτρων για τον κορονοϊό. Στη Βούλα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν πάρει σήμα για κάποιον άγνωστο ο οποίος έσπαγε καθρέπτες σταθμευμένων αυτοκινήτων. Όταν εντόπισαν τον Αλβανό δράστη και του ζήτησαν τα χαρτιά του, εκείνος απάντησε ότι λίγες ώρες νωρίτερα είχε φθάσει από το Λονδίνο και έπρεπε να είναι σε καραντίνα! Όταν επιχείρησαν να τον οδηγήσουν στο Τμήμα εκείνος εξαγριώθηκε, τους επετέθη και άρχισε να τους φτύνει! Και οι 14 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο και ήρθαν σε επαφή μαζί του μπήκαν σε υποχρεωτική καραντίνα. Μετά από τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κολλήσει τον ιό και επέστρεψαν στις μοτοσικλέτες τους.

Δικαστικό μέγαρο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις