Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Τσίπρας Βουλή: Κόντρα για τους… Αγανακτισμένους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Τσίπρας Βουλή: Κόντρα για τους… Αγανακτισμένους

Κόντρα στη Βουλή ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα για την απόπειρα των Αγανακτισμένων να εισβάλουν στη Βουλή

Κόντρα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή σήμερα, στη συζήτηση στη Βουλή για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο. Η αναφορά στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνέκρινε τα επεισόδια στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ με την απόπειρα εισόδου στην ελληνική Βουλή διαδηλωτών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει.

«Τις εικόνες που είδαμε και καταδικάσαμε στο Καπιτώλιο, τις είδαμε, τις ζήσαμε εδώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Όταν, με πρωτοστάτες εσάς στις διαδηλώσεις εκείνες (για τη Συμφωνία των Πρεσπών), κομμάτι ακροδεξιών αποσπάστηκε και επιχείρησε να εισέλθει στο Κοινοβούλιο. Όταν, εν γνώσει σας, οι βουλευτές της πλειοψηφίας τότε δέχονταν σφαίρες και απειλητικά μηνύματα και διάφοροι πυρπολούσαν τις οικίες τους», τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Κυριάκος Μητσοτάκης Βουλή

Μητσοτάκης: Η πάνω και η κάτω πλατεία ενώθηκαν το 2015

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για στήριξη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ «σε ένα παραλήρημα αμφισβήτησης της αστικής δημοκρατίας» το 2011 και υπογραμμίζοντας ότι «η πάνω και η κάτω πλατεία ενώθηκαν πολιτικά το 2015 και σας έφεραν στην εξουσία. Γι’ αυτό ενωθήκατε με τον κ. Καμμένο και κυβερνήσατε χωρίς προβλήματα».

«Κάνατε ένα παραλληλισμό των επεισοδίων στο Καπιτώλιο και κάποιων διαδηλώσεων που έγιναν έξω από την ελληνική βουλή με αφορμή τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Για τις οποίες είπα πολλές φορές από τη Βουλή, ότι διαφωνούμε, αλλά άπαξ και ψηφιστεί, είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε. Είπατε ότι η ομοιότητα αυτών που έγιναν στο Καπιτώλιο είχε να κάνει με εκείνες τις διαδηλώσεις, που πράγματι και αρκετά γραφικά στοιχεία και ενδεχομένως να είχαν σε αυτές εμφιλοχωρήσει και ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία. Αλήθεια αυτό σας θύμισαν όμως τα γεγονότα στο Καπιτώλιο; Γιατί σε μένα και στην ελληνική κοινωνία θύμισαν κάτι άλλο.

Όταν είδαμε τις σκηνές στο Καπιτώλιο δεν θυμηθήκαμε τις σκηνές του 2018 αλλά αυτές του 2011

Όταν η πάνω και η κάτω πλατεία ενώθηκαν σε ένα παραλήρημα αμφισβήτησης της αστικής δημοκρατίας. Με βιτριόλι, με κρεμάλες και συνθήματα περί καψίματος της Βουλής. Και με εσάς στην πρώτη γραμμή, ως νέος καβαλάρης του αντισυστημικού κινήματος. Εσείς και το κόμμα σας ήσασταν οι μεγάλοι ωφελημένοι. Εσείς καβαλήσατε το κύμα, όχι μόνο του λαϊκισμού αλλά και του τοξικού λόγου, της περίπου κανονικοποίησης της βίας, του τρόπου κατασυκοφάντησης του πολιτικού σας αντιπάλου. Η πάνω και η κάτω πλατεία ενώθηκαν πολιτικά το 2015 και σας έφεραν στην εξουσία. Γι’ αυτό ενωθήκατε με τον κ. Καμμένο και κυβερνήσατε χωρίς προβλήματα».

Αλέξης Τσίπρας Βουλή

Τσίπρας: Ακροδεξιοί και στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, επανήλθε στο θέμα λέγοντας ότι «κοινό χαρακτηριστικό του Καπιτωλίου με όσα έγιναν έξω από την ελληνική Βουλή το 2018 και το 2019 είναι ότι ακροδεξιοί ήταν εκεί, ακροδεξιοί ήταν και εδώ». «Είπατε ότι κακώς συνέκρινα τα επεισόδια στο Καπιτώλιο με το οργανωμένο σχέδιο εισόδου μέσα στην Ολομέλεια για να κρεμάσουν σε κρεμάλες τους προδότες, που θα ψηφίζανε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το κοινό χαρακτηριστικό του Καπιτωλίου με όσα έγιναν έξω από την ελληνική Βουλή το 2018 και το 2019 είναι ότι ακροδεξιοί ήταν εκεί, ακροδεξιοί ήταν και εδώ.

Το δε κοινό σημείο της πάνω πλατείας του 2011 με τα επεισόδια του 2018 και 2019 έξω από τη βουλή είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις το κόμμα σας, η Νέα Δημοκρατία, ήταν στα συλλαλητήρια. Το 2011 πρόεδρός σας ήταν ο κ. Σαμαράς. Και τότε η ΝΔ είχε τη στάση απέναντι στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχε τη στάση της στήριξης εκείνων των συλλαλητηρίων. Μην μας κουνάτε το δάκτυλο», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του.

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Κάντε πρώτα αυτοκριτική για το 2011

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε στη δευτερολογία της και η Φώφη Γεννηματά ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ. «Η δημαγωγία και ο λαϊκισμός το 2011 με το αντιμνημόνιο φούντωσαν αυτό το κύμα της οργής και η χώρα το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά. Και πρωτοστάτησαν, τότε, δυνάμεις όπως η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. «Δεν μπορείτε σήμερα να κάνετε κριτική, αν δεν κάνετε πρώτα αυτοκριτική, κύριε πρωθυπουργέ».

«Θα έπρεπε, σήμερα, να αναρωτηθούμε όλοι, ιδιαίτερα καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, που θα βρισκόταν η χώρα αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να βάλει πλάτη και να την κρατήσει μακριά από τη χρεοκοπία και την έξοδό της από την Ευρώπη και την ευρωζώνη».

Δείτε ακόμη
Τι θα αγοράσει η Ελλάδα μετά τα Rafale – Αναβάθμιση φρεγατών και drones
Το μονοπώλιο της έννομης βίας στην οθωνική Ελλάδα και η μερική αποκατάσταση των αγωνιστών του “21
Ποδαρικό για το 2021 – Υπερπτήσεις από τουρκικά F-16 πάνω από ελληνικά νησιά
Σάλος με τις δηλώσεις Μπουντούρη για Μπεκατώρου: “Δεν υπάρχει βιασμός – Ανοιξε την πόρτα και μπήκε μόνη της”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις