Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Joe Biden ορκωμοσία: Μια διαφορετική τελετή με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και απουσίες
ΚΟΣΜΟΣ

Joe Biden ορκωμοσία: Μια διαφορετική τελετή με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και απουσίες

Joe Biden ορκωμοσία: Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ.

Έφτασε η μεγάλη μέρα για τις ΗΠΑ όπου θα ορκιστεί 46ος πρόεδρος ο αρχηγός των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν. Μετά από ένα εκλογικό θρίλερ και παρατράγουδα από την πλευρά του Τραμπ μέχρι την απίστευτη εισβολή στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του, έφτασε η μέρα για την επίσημη διαδοχή. Η τελετή βέβαια θα είναι αρκετά διαφορετική. Αφενός η πανδημία του κορονοϊού κι αφετέρου ο κίνδυνος να σημειωθούν επεισόδια, ύστερα και από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο. Μάλιστα, η Ουάσιγκτον έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα παραμείνει έτσι μέχρι και την τελετή.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και πολύ πιο αυξημένα από κάθε άλλη χρονιά με τα σχέδια της Μυστικής Υπηρεσίας να είναι πολύ λεπτομερή και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων περίπου 15.000 άτομα της Εθνικής Φρουράς, συν χιλιάδες αστυνομικούς. Μπορεί ο αριθμός των παρευρισκόμενων να έχει μειωθεί αισθητά, όμως ο Τζο Μπάιντεν επέμενε να δώσει τον όρκο του σε εξωτερικό χώρο, μπροστά στο Καπιτώλιο, με θέα στο National Mall, όπως καλεί η παράδοση.

Joe Biden: Ποιοι διάσημοι θα συμμετέχουν

Όπως ήδη έχουμε πει, παρουσιαστής της τελετής θα είναι ο γνωστός ηθοποιός Tom Hanks, ενώ η Lady Gaga – που είναι ενεργή υποστηρίκτρια του νέου Προέδρου – θα συνοδεύσει τον Joe Biden και την Kamala Harris και θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο. Από την άλλη πλευρά, η Jennifer Lopez θα κάνει με τη σειρά της το δικό της πρόγραμμα, ενώ στο καλλιτεχνικό κομμάτι της τελετής έχουν συμπεριληφθεί κι άλλοι επίσης γνωστοί τραγουδιστές, όπως η Demi Lovato.

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια ανάρτηση που έκανε λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του, τιμώντας τους σχεδόν 400.000 Αμερικανούς που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό σε μια τελετή που έχουν διοργανώσει στην Ουάσιγκτον, έγραψε «Απόψε, στην Ουάσιγκτον, και σε όλη τη χώρα, συναντηθήκαμε για να τιμήσουμε τους 400.000 Αμερικανούς που έχουμε χάσει από την COVID-19. Ο τελευταίος χρόνος μας έχει δοκιμάσει με αδιανόητους τρόπους, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να θεραπεύουμε και να το ξεπεράσουμε – μαζί.

https://twitter.com/AonAbbasBaloch/status/1351805294440017920

Joe Biden ορκωμοσίας: Δεν θα παραστεί ο Τραμπ

Ωστόσο, κάποιος θα λείπει από την ορκωμοσία κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποφάσισε να απέχει από την τελετή και να μεταβεί στο Mar-a-Lago, το θέρετρο που διατηρεί στη Φλόριντα. Βέβαια, δεν είναι λίγοι οι υποστηρικτές του που ετοιμάζουν μία διαδικτυακή ορκωμοσία για εκείνον, συνεχίζοντας να υποστηρίζουν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν προϊόν νοθείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις