Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

14

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Biden τώρα: Στην εκκλησία ο νέος πρόεδρος, όλα έτοιμα για την ορκωμοσία
ΚΟΣΜΟΣ

Biden τώρα: Στην εκκλησία ο νέος πρόεδρος, όλα έτοιμα για την ορκωμοσία

Biden τώρα: Όλα έτοιμα για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν που θα αρχίσει στις 12:00 ακριβώς ( 7:00 το απόγευμα, τοπική ώρα Ελλάδος ).

Όλα έτοιμα για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν που θα αρχίσει στις 12:00 ακριβώς ( 7:00 το απόγευμα, τοπική ώρα Ελλάδος ). Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε για τελευταία φορά από τον Λευκό Οικό. Ο Τραμπ αναχώρησε στις 8:15 τοπική ώρα από το Λευκό Οίκο για τελευταία φορά με το Marine Οne το οποίο θα τον μεταφέρει στη στρατιωτική βάση Άντριους της Ουάσινγκτον. Εκεί θα στηθεί μια μίνι φιέστα για το τέλος της προεδρίας του, στην οποία ωστόσο, πολλά στελέχη των ρεπουμπλικανών αναμένεται να μην παραστούν και ακολούθως θα επιβιβαστεί για τελευταία φορά στο Air Force One που θα τον μεταφέρει στη Φλόριντα, στο θέρετρό του Μαρ α Λάγκο, όπου θα παραμείνει για το επόμενο διάστημα.

Από την άλλη ο Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, αποχώρησε από το «Blair House» προκειμένου να μεταβεί στο Ναό του Αγίου Ματθαίου. Ο Τζο Μπάιντεν, που θα γίνει ο δεύτερος καθολικός πρόεδρος των ΗΠΑ, ετοιμάζεται να παραστεί σε τελετή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ματθαίου του Αποστόλου στην Ουάσιγκτον, πριν από την ορκωμοσία του αργότερα σήμερα.

Οι νεοεκλεγέντες πρόεδροι συνήθως παρευρίσκονται στις Λειτουργίες το πρωί της ορκωμοσίας τους, συχνά στην Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου, μια μικρή εκκλησία απέναντι από την Πλατεία Λαφαγέτ από τον Λευκό Οίκο, γνωστή ως «Η Εκκλησία των Προέδρων». Σχετικά με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ματθαίου του Αποστόλου: Ο καθεδρικός ναός, η Μητρική Εκκλησία της Αρχιεπισκοπής της Ουάσιγκτον, πήρε το όνομά της από τον Άγιο Ματθαίο, προστάτη των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ναού. Είναι τόπος πολλών ιστορικών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένης της κηδείας του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι στις 25 Νοεμβρίου 1963.

Τζο Μπάιντεν

Biden: Το πρόγραμμα της ορκωμοσίας

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για την ορκομωσία του νέου Αμερικανού Προέδρου. Στις 12 το μεσημέρι ακριβώς, τοπική ώρα, 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, ο Τζο Μπάιντεν με το χέρι του στη βίβλο που θα κρατά η σύζυγός του Τζιλ θα ορκιστεί 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Καταρχάς δεν θα γίνει παράδοση παράλαβη. Ο Τραμπ επέλεξε να μην παραστεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του και να φύγει από την Ουάσινγκτον ως πρόεδρος. Για αυτό και στις 8 το πρωί τοπική ώρα, πέταξε με το Air Force One για τη Φλόριντα, το Μαρ α Λάγκο στο οποίο προς το παρόν μετακομίζει. Είναι το Air Force One που αρνήθηκε να παραχωρήσει χθες στον Τζο Μπάιντεν για να έρθει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα. Αντ’ αυτού ο νέος πρόεδρος αφίχθη με ιδιωτικό τζετ.

Biden: Οι διάσημοι που θα πάρουν μέρος

Ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις θα απευθυνθούν στο έθνος σε μια ειδική τηλεοπτική εκπομπή με παρουσιαστή τον ηθοποιό Τομ Χανκς, η οποία θα ξεκινήσει στις 20:30 και θα μεταδοθεί από όλα τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα. Στο σόου, που τιτλοφορείται «Γιορτάζουμε την Αμερική», θα εμφανιστούν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, όπως οι Τζον Μπον Τζόβι, Φου Φάιτερς, Τζον Λέτζεντ, Ντέμι Λοβάτο, Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και άλλοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις