Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καπιτώλιο εισβολή λαπτοπ: Άρωμα… κατασκοπίας
ΚΟΣΜΟΣ

Καπιτώλιο εισβολή λαπτοπ: Άρωμα… κατασκοπίας

Καπιτώλιο εισβολή λαπτοπ: Μια 22χρονη οπαδός του Τραμπ έκλεψε το λάπτοπ της Νάνσι Πελόζι και επιχείρησε να το πουλήσει στους Ρώσους.

Δεν έχουν τέλος οι μεμονωμένες ιστορίες που έρχονται στην επιφάνεια για τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την εισβολή στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο οπαδών του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ανάμεσα στα πολλά δυσάρεστα και τραγελαφικά ξεχωριστή θέση πήρε ένα μεμονωμένο περιστατικό, που πήρε άρωμα κατασκοπίας. Κατά την εισβολή στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, μια 22χρονη οπαδός του Τραμπ έκλεψε το λάπτοπ της Προέδρου. Ακόμη χειρότερα σκόπευε να το στείλει σε ένα «φίλο» στη Ρωσία, προκειμένου αυτός να επιχειρήσει να το πουλήσει στην SVR, τη ρωσική υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν το FBI έλαβε μια πληροφορία από κάποιον που δήλωσε ότι ήταν πρώην σύντροφος της δράστιδος. Σύμφωνα πάντα με τον πληροφοριοδότη, «η μεταφορά του υπολογιστή στη Ρωσία απέτυχε, για άγνωστους λόγους». Ένας πράκτορας του FBI αποκάλυψε αυτή τη λεπτομέρεια σε μια ένορκη κατάθεση στο Δικαστήριο της Περιφέρειας Κολούμπια, το περιεχόμενο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής. Στο έγγραφο αυτό γίνεται αναφορά στις έρευνες σε βάρος της εν λόγω γυναίκας, η οποία κατηγορείται ότι εισέβαλε στο κτίριο του Καπιτωλίου και κατεύθυνε το πλήθος στο γραφείο της Πελόζι.

Νάνσι Πελόζι

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Παραδόθηκε αυτοβούλως

Η δράστις προσδιορίστηκε ως η 22χρονη Ράιλι Τζουν Γουίλιαμς από την Πενσιλβάνια. Σύμφωνα με το FBI, φαίνεται ότι αμέσως μετά την κλοπή η Γουίλιαμς εγκατέλειψε το σπίτι όπου διέμενε με τη μητέρα της, κοντά στο Χάρισμπεργκ της Πενσιλβάνιας, απενεργοποίησε το τηλέφωνό της και κατέβασε όλους τους λογαριασμούς της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Τελικά, η Γουίλιαμς παραδόθηκε αυτοβούλως στις αρχές της Πενσιλβάνια και η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση.

 

Εισβολέας Καπιτώλιο

 

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ανησυχία για τη διαρροή αρχείων

Η κλοπή ηλεκτρονικών συσκευών από τα γραφεία βουλευτών και γερουσιαστών ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές μετά την κατάληψη του κτιρίου από τους υποστηρικτές του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο ασκών χρέη γενικού εισαγγελέα Μάικλ Σέργουιν είπε μετά την επίθεση ότι κάποιες από τις κλοπές αυτές ενδέχεται να θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. Αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να ισχύει για το λάπτοπ της Πελόζι, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούνταν μόνο στο πλαίσιο των ενημερώσεων των μελών του Κογκρέσου.

Διαμαρτυρία Καπιτώλιο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις