Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καπιτώλιο εισβολή συλλήψεις: Ειδικό φαγητό στο κρατητήριο θέλει ο «σαμάνος»
ΚΟΣΜΟΣ

Καπιτώλιο εισβολή συλλήψεις: Ειδικό φαγητό στο κρατητήριο θέλει ο «σαμάνος»

Καπιτώλιο εισβολή συλλήψεις: Γιατί αρνείται να βάλει μπουκιά στο στόμα του στη φυλακή ο εισβολέας-σύμβολο του Καπιτωλίου Τζέικ Αντζέλι;

Κατά την εισβολή των διαδηλωτών στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης φωτογραφίες με εντυπωσιακές cult φιγούρες οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ. Ανάμεσα σε αυτές ξεχώρισαν μακράν οι φωτογραφίες του Τζέικ Αντζέλι, που με περιβολή κάτι ανάμεσα σε Μπλεκ και Βίκινγκ, κυκλοφορούσε γυμνόστηθος στο Καπιτώλιο, καλυμμένος με παγανιστικά τατουάζ και φέροντας μια αμερικανική σημαία με λόγχη. Εναντίον του απαγγέλθηκαν αρχικά κατηγορίες για παραβίαση της έννομης τάξης και παράνομη εισβολή σε κυβερνητικό κτίριο και εν τέλει ο 33χρονος παραδόθηκε μόνος του στους πράκτορες του FBI στην Αριζόνα το Σάββατο, αντιμετωπίζοντας πλέον σωρεία αδικημάτων.

Στο κρατητήριο όμως που βρίσκεται αρνείται να φάει. Η αιτία δεν είναι κάποιου είδους πολιτική διαμαρτυρία ή απεργία πείνας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της μαμάς του, ο Αντζέλι τρέφεται μόνο με οργανικές τροφές και στη φυλακή αυτό είναι πολυτέλεια. «Έχει να φάει μάλιστα από τη σύλληψή του» δήλωσε και ο δικηγόρος του σε βιντεοκλήση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο που έχει αναλάβει την υπόθεση. Η μητέρα του, Martha Chansley, εξήγησε αργότερα έξω από το δικαστήριο πως ο γιος τρέφεται αποκλειστικά με οργανικά τρόφιμα. «Αρρωσταίνει πολύ αν δεν φάει οργανικές τροφές. Πρέπει να τραφεί».

 

Καπιτώλιο εισβολή συλλήψεις: Ποιος είναι ο Τζέικ Άντζελι

Ο Τζέικ Άντζελι κατάγεται από το Φοίνιξ της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών και φέρει το ψευδώνυμο Q Shaman. Ακολουθούν 7 ακόμη πράγματα για αυτόν:

  1. Το πραγματικό του όνομα είναι ο Jacob Anthony Angeli Chansely.
  2. Είναι ιταλικής καταγωγής.
  3. Το 2006, αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Moon Valley στο Φοίνιξ.
  4. Υπήρξε ηθοποιός και τραγουδιστής.
  5. Έχει πολλά τατουάζ, πολλά από τα οποία έχουν θέματα από τη νορβηγική μυθολογία.
  6. Θεωρεί ότι είναι σαμάνος, ιερέας δηλαδή ενός λατρευτικού και μαγικο-θρησκευτικού κινήματος, που διαμορφώνεται γύρω από την τεχνική της έκστασης.
  7. Είναι υποστηρικτής της QAnon, η οποία είναι μια ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας στην οποία υποστηρίζεται ότι μία κλίκα κανιβαλιστικών παιδόφιλων που λατρεύουν τον Σατανά διευθύνουν μία παγκόσμια σπείρα σωματεμπορίας παιδιών και συνωμοτούν εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος καταπολεμά την κλίκα. Η QAnon, επίσης, ισχυρίζεται συνήθως ότι ο Τραμπ σχεδιάζει μια ημέρα της κρίσης γνωστή ως «Καταιγίδα», όταν χιλιάδες μέλη της κλίκας θα συλληφθούν.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις