Φόρμουλα 1 – Αυστραλία: Στον αέρα η πρεμιέρα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Αυστραλία: Στον αέρα η πρεμιέρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Φόρμουλα 1 - Αυστραλία: Δύο μήνες πριν το πρώτο γκραν πρι της νέας σεζόν στην Αυστραλία και ο κίνδυνος αναβολής είναι υπαρκτός λόγω covid19

10.01.2021 | 09:28

Φόρμουλα 1Αυστραλία: Φόβος για αναβολή στο πρώτο Γκραν Πρι της σεζόν στην Αυστραλία. Ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν μπορεί να αναβληθεί λόγω της κατάστασης που επικρατεί ελέω κορωνοϊού και τους περιορισμούς που υπάρχουν στην χώρα. Θυμίζουμε, το Αυστραλιανό Γκραν Πρι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Μελβούρνη μεταξύ 19-21 Μαρτίου.  Όμως, με βάση την έκβαση της πανδημίας στην χώρα γίνονται δεύτερες σκέψεις από τους αρμοδίους. Η διοργανώτρια αρχή του αγώνα, η Αυστραλιανή κυβέρνηση και η Φόρμουλα 1 βρίσκονται σε συζητήσεις, ώστε να ληφθεί μια απόφαση για τον αγώνα στην πίστα «Άλμπερτ Παρκ». 

Μάλιστα, ένας εκπρόσωπος της βουλής της Βικτόρια τόνισε: «Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στην δημόσια υγεία. Προστατεύοντας παράλληλα το ημερολόγιο των μεγάλων μας εκδηλώσεων». Και πρόσθεσε: «γίνονται συζητήσεις ανάμεσα στην διοργανώτρια αρχή και την Αυστραλιανή κυβέρνηση». Η αρμόδια αρχή για την διεξαγωγή του Αυστραλιανού Γκραν Πρι ανέφερε: «θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες κατά την ολοκλήρωση όλων των συμφωνιών με όλα τα μέρη εντός των επόμενων ημερών». Ενώ, ένα εκπρόσωπος της Φόρμουλα 1 δήλωσε πως υπάρχει θέληση να αρχίσει η σεζόν τον Μάρτιο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει σε ποιο Γκραν Πρι.

Φόρμουλα 1 – Αυστραλία: Αυστηρή καραντίνα

Η Αυστραλία συνεχίζει να διατηρεί αυστηρούς κανόνες καραντίνας σε αναχωρήσεις από το εξωτερικό και έτσι το έργο της Φόρμουλα 1 δυσκολεύει. Θυμίζουμε, ο περσινός αγώνας στην Αυστραλία ακυρώθηκε μόλις μερικές ώρες πριν την πρώτη ελεύθερη προπόνηση. Οταν ένα μέλος της Μακλάρεν τότε βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Έτσι, η σεζόν ξεκίνησε στην Αυστρία τον Ιούλιο, με ένα πρόγραμμα αρκετά αλλαγμένο και περιορισμένο σε σχέση με το κανονικό. Το οποίο, θυμίζουμε, περιέχει 22 αγώνες, αφού φέτος έγιναν 17 σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Θυμίζουμε, αν κάτι γίνει και αναβληθεί ή ακυρωθεί η Αυστραλία, ο επόμενος αγώνας, αυτός στο Μπαχρέιν, είναι προγραμματισμένος για τις 26-28 Μαρτίου.

Δείτε ακόμη: 

Έχασε η Λίβερπουλ 1-0 από τη Σαουθάμπτον
Ισοπαλία 1-1 για Βαλένθια και Κάντιθ
Η Λαμία 2-0 τον Άρη με γκολάρα από ψαλιδάκι Αραμπούλι!
Exit mobile version