Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ – εκλογές ΗΠΑ: Πιέσεις για ανατροπή της ήττας στην Τζόρτζια
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – εκλογές ΗΠΑ: Πιέσεις για ανατροπή της ήττας στην Τζόρτζια

Τραμπ - εκλογές ΗΠΑ: Έστω και μετά από την επισημοποίηση της εκλογής Μπάιντεν, ο Τραμπ καταγράφηκε να ασκεί πιέσεις σε αξιωματούχους για την ανατροπή της ήττας στην Τζόρτζια

Λίγους μήνες μετά τις αμερικάνικες εκλογές και δεκαπέντε μέρες πριν την επίσημη ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ ακόμα προσπαθεί να πείσει την αμερικανική κοινή γνώμη περί νοθείας στις εκλογές. Για άλλη μία φορά, η Washington Post αποκαλύπτει, μέσω ηχητικού ντοκουμέντου, την απόπειρα Τραμπ να πιέσει κορυφαίο κρατικό αξιωματούχο προκειμένου να βρει 11.780 ψήφους, για να ανατρέψει την ήττα στην Τζόρτζια. Η Washington Post, που δημοσίευσε σήμερα αποσπάσματα του τηλεφωνήματος, διάρκειας μίας ώρας, μεταξύ του Τραμπ και του γενικού γραμματέα της πολιτείας της Τζόρτζια Μπραντ Ραφερνσπέργκερ, ενός Ρεπουμπλικανού, ανέφερε πως ο Ντόναλντ Τραμπ εναλλακτικά κολάκευε, ικέτευε και απειλούσε τον Ραφενσμπέργκερ με ποινικές επιπτώσεις, σε μια απόπειρα να αναιρέσει την ήττα του στην Τζόρτζια από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος ο Ραφενσμπέργκερ και ο νομικός σύμβουλος του γραφείου του απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Τραμπ και είπαν στον πρόεδρο ότι βασίζεται σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το τι αποτελεί μια δίκαιη και σωστή εκλογική διαδικασία. Τα ηχητικά αποσπάσματα, που δημοσίευσε η Post, το επιβεβαιώνουν. «Οι πολίτες της Τζόρτζια είναι θυμωμένοι, οι πολίτες της χώρας είναι θυμωμένοι», λέει ο Τραμπ, σύμφωνα με ένα απόσπασμα της ηχογράφησης που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής εφημερίδας. «Και δεν υπάρχει τίποτα το κακό να πεις, ξέρεις, ότι επαναυπολόγισες» τις ψήφους.

«Επομένως, κοίτα. Το μόνο που θέλω είναι αυτό. Θέλω απλά να βρω 11.780 ψήφους, που είναι μία περισσότερη απ’ όσες έχουμε. Διότι, κερδίσαμε την πολιτεία», αναφέρει ο μεγιστάνας στην ηχογράφηση, επιμένοντας πως δεν «υπάρχει περίπτωση» να έχει χάσει την πολιτεία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει. Το γραφείο του εκλογικού αξιωματούχου που φέρεται να δέχθηκε πιέσεις δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα να σχολιάσει. Το γραφείο μετάβασης του Τζο Μπάιντεν δεν έχει σχολιάσει σχετικά.

Μαγνητοφωνημένη συνομιλία Τραμπ: Θέλω μόνο 11.780 ψήφους
Δείτε ακόμη
Βρετανικό «όχι» στην έκδοση Ασάνζ στις ΗΠΑ
Συνέντευξη χωρίς παντελόνι από τον δήμαρχο της Αμβέρσας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις