Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο Moderna κορονοϊός: Συνεδριάζει ο ΕΟΦ για την έγκρισή του
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Moderna κορονοϊός: Συνεδριάζει ο ΕΟΦ για την έγκρισή του

Εμβόλιο Moderna κορονοϊός: Η Κομισιόν σε συζητήσεις με τις Pfizer/Biontech

Μετά την έγκριση του εμβολίου της εταιρείας Pfizer/Biontech από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τη σκυτάλη παίρνει το εμβόλιο της εταιρείας Moderna. Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνεδριάζει σήμερα με θέμα το εμβόλιο της εταιρείας Moderna κατά του κορoνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.

Ένας εκπρόσωπος της EMA είπε στο POLITICO ότι σε περίπτωση που το πάνελ καταλήξει σε γνώμη τότε, «θα στείλουμε ένα δελτίο τύπου το συντομότερο δυνατό μετά τη συνάντηση». «Η συνεδρίαση της CHMP που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, θα παραμείνει προγραμματισμένη σε περίπτωση που η επιτροπή δεν λάβει απόφαση σήμερα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Οι ΗΠΑ εξέδωσαν μια άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο της Moderna στις 19 Δεκεμβρίου, ενώ η ΕΕ εξέδωσε άδεια υπό όρους για το εμβόλιο BioNTech / Pfizer στις 21 Δεκεμβρίου.

Εμβόλιο κορονοϊός αποθήκη

Η Κομισιόν σε συζητήσεις με τις Pfizer/Biontech

Με το φόβο να ξεμείνει η Ευρώπη από εμβόλια, η Κομισιόν συζητεί με τις Pfizer/Biontech την δυνατότητα παραγγελίας επιπλέον δόσεων εμβολίων κατά της του Covid-19, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Αυτό είχε προαναγγείλει χθες και η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου σε δηλώσεις της. «Η κατάσταση θα βελτιωθεί βήμα-βήμα» υπογράμμισε η κυρία Κυριακίδου, επισημαίνοντας ότι «διαπραγματευόμαστε για επιπλέον εμβόλια από την Pfizer/BioNTech».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «άλλοι παρασκευαστές με τους οποίους έχουμε συμβόλαια βρίσκονται κοντά στην έγκριση της ΕΕ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το φθινόπωρο του 2020 κανείς δεν θα μπορούσε να πει με βεβαιότητα ποιο εμβόλιο θα ήταν επιτυχές, η ΕΕ τα πάει πολύ καλά με την επιλογή των εμβολίων».

Το εν λόγω θέμα μάλιστα, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΕΕ, με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν να υπογραμμίζει πως όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες, κανείς δεν ήξερε ποιο εμβόλιο θα εγκριθεί, οπότε προτίμησε να κλείσει συμφωνίες με πολλές υποσχόμενες εταιρίες, από το να πάρει πολλά εμβόλια από μόνο μία. Μάλιστα, ήδη πολλές χώρες αναγκάζονται να αναστείλουν τον εμβολιασμό του πληθυσμού με τη δεύτερη δόση.

Εμβόλιο κορονοϊός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις