Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: Οι αξέχαστες στιγμές
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: Οι αξέχαστες στιγμές

Αθλητισμός - αφιέρωμα 2020: Αυτά που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, όσα παρότι έγιναν το 2020 “κέρδισαν” τη μάχη της δημοσιότητας με την πανδημία του αιώνα

Αθλητισμόςαφιέρωμα 2020: Αφήνοντας πίσω μας μια πολύ δύσκολη χρονιά, με αρκετές δυσκολίες και άσχημες καταστάσεις τόσο σε κοινωνικό όσο και αθλητικό επίπεδο. Ήρθε η ώρα να αναδείξουμε τις καλύτερες στιγμές σε αθλητικό επίπεδο, ώστε να αναδείξουμε μια ευχάριστη νότα της χρονιάς πριν μπούμε στο 2021.

Εκτός από άσχημες καταστάσεις ο αθλητισμός βίωσε κάποιες απίστευτες και ξεχωριστές στιγμές. Κάποιες από αυτές θα μείνουν χαραγμένες στην ιστορία και θα συνεχίσουν να προσφέρουν χαρά στους απανταχού φίλους των σπορ.

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: Κατάκτηση πρωταθλήματος από την Λίβερπουλ

Οι «κόκκινοι» έφτιαξαν ένα εξαιρετικό σύνολο υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ και κατάφεραν εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο της Πρέμιερ Λιγκ.  Έβγαλαν μαχητικότητα, έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και έτσι έβαλαν ένα τέλος στην 30χρονη αναμονή των φιλάθλων της.

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 8-2

Σίγουρα θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό μας αυτό το παιχνίδι. Η Βαυαρική «μηχανή» του Χάνσι Φλικ κόντραρε την σαφώς αποδυναμωμένη Μπάρτσα και δεν πάτησε φρένο. Χτύπησε κάθε αδυναμία των Καταλανών και πέτυχε μια σπουδαία νίκη.

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: Κατάκτηση πρωταθλήματος από τους Λος Άντζελες Λέικερς

Όπως και να το κάνουμε, η ομάδα του Λος Άντζελες ήταν το φαβορί για τον τίτλο. Οι «Λιμνάνθρωποι» έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ καθόλη την διάρκεια της χρονιάς και πήρε το «Λάρι Ο’Μπρίεν». Το ξεχωριστό με αυτό το πρωτάθλημα, είναι πως έφτασαν το ρεκόρ των Σέλτικς στους περισσότερους τίτλους στην ιστορία.

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: Έβδομος παγκόσμιος τίτλος του Λιούις Χάμιλτον

Ο Βρετανός πιλότος της Μερσεντές είναι ένας θρύλος. Μπορεί να οδηγάει το γρηγορότερο μονοθέσιο της Φόρμουλα 1, όμως η ικανότητα του δεν αναιρείται. Ταχύτερος από όλους έσπασε κάθε ρεκόρ. Πήρε το έβδομο πρωτάθλημα του και έτσι έγραψε ιστορία, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ.

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: Απόχη των Μιλγουόκι Μπακς από παιχνίδι

Τα «ελάφια» αποφάσισαν να μην αγωνιστούν στον αγώνα των πλέι-οφ απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο λόγος; Η αυξανόμενη αστυνομική βία και έγινε λίγο μετά την δολοφονία του Τζωρτζ Φλόιντ από αστυνομικό.  Μάλιστα, η πράξη τους βρήκε «συμμάχους» και από άλλες ομάδες του πρωταθλήματος.

Δείτε ακόμη: 

Τα κορυφαία γκολ της “καταραμένης” χρονιάς αφιέρωμα 2020
Διπλό στο Μπιλμπάο 1-0 η Σοσιεδάδ, “Χ” στην Παμπλόνα
Σε ρυθμούς επιστροφής οι Α1 κατηγορίες χάντμπολ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις