Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: Οι ομάδες που ξεχώρισαν
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: Οι ομάδες που ξεχώρισαν

Αθλητισμός - αφιέρωμα 2020: Η Μπάγερν των πέντε τροπαίων, οι Λέικερς που έκαναν τη “φούσκα” του Μαϊάμι …εξοχικό και το σπάσιμο κατάρας 30 ετών

Αθλητισμόςαφιέρωμα 2020: Η χρονιά που μας φεύγει σε λίγες ώρες ήταν αρκετά δύσκολη και δημιούργησε πρωτόγνωρες συνθήκες στην καθημερινότητα μας. Από την «δίνη» του κορωνοϊού δεν θα μπορούσε να γλιτώσει και ο αθλητισμός. Με μεγάλα διαστήματα αγωνιστικής απραξίας και αγώνες σε πολύ δύσκολες συνθήκες, θα περίμενε κανείς πως δεν θα υπήρχαν ομάδες που να ξεχωρίζουν. Δεν είναι όμως έτσι.

Αρκετές ήταν οι ομάδες που είτε με τα κατορθώματα τους και τις επιτυχίες τους, είτε με τον ωραίο τρόπο παιχνιδιού τους εντυπωσίασαν τους φίλους του αθλητισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τόσο το ποδόσφαιρο όσο και το μπάσκετ είδαν ομάδες, που άφησαν το στίγμα τους.

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Οι Βαυαροί  πραγματοποίησαν εξαιρετική σεζόν και σάρωσαν τα πάντα στον διάβα τους. Η μηχανή παραγωγής γκολ του Χάνσι Φλίκ έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της τόσο εντός της Γερμανίας όσο και στην Ευρώπη. Η Μπάγερν κατάφερε να συλλέξει ότι τρόπαιο μπορούσε να διεκδικήσει και έκλεισε την σεζόν, έχοντας κερδίσει πέντε τρόπαια. Κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο, σήκωσε το Τσάμπιονς Λιγκ και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ δεν θα μπορούσε να μην κατακτήσει και το γερμανικό Σούπερ Καπ. Ενώ, και την φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει με το πόδι πατημένο στο γκάζι. 

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ

Οι «Λιμνάνθρωποι» εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ τόσο στην κανονική διάρκεια της σεζόν, όσο και στην «φούσκα» του Ορλάντο. Η ομάδα των Λεμπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις, αλλά και του δικού μας Κώστα Αντετοκούνμπο, διένυσε μια σπουδαία σεζόν. Ο «βασιλιάς» οδήγησε τους Λέικερς στην κατάκτηση ενός ιστορικού τίτλου, αφού ισοφάρισαν τους Σέλτικς στην πρώτη θέση των περισσότερων πρωταθλημάτων.  Ενώ, το  τρόπαιο είναι αφιερωμένο σε ένα μεγάλο θρύλο της ομάδαςπου έφυγε νωρίς… τον Κόμπι Μπράιαντ.

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε μία σπουδαία σεζόν. Έχοντας κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ το περασμένο καλοκαίρι, η Λίβερπουλ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και έγραψε ιστορία. Πιο συγκεκριμένα, οι «κόκκινοι» έφτασαν στην κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια. Η ομάδα του Κλοπ έσπασε τα κοντέρ, παίζοντας τρομερό επιθετικά ποδόσφαιρο και έχοντας χτίσει μέταλλο νικητή.

Την ίδια ώρα, εξαιρετικές εμφανίσεις έκαναν και άλλες ομάδες τόσο ποδοσφαίρου όσο και μπάσκετ. Η νεανική Τσέλσι του Λάμπαρντ έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και οι επιθετική της λειτουργία ήταν εξαιρετική. Η Μαϊάμι Χιτ έχτισαν ένα σκληροτράχηλο σύνολο και η μαχητικότητα τους τους οδήγησε στους τελικούς του ΝΒΑ. Η Αταλάντα συνέχισε στα υψηλά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει τις τελευταίες σεζόν και κυνήγησε το πρωτάθλημα ως το τέλος.

Ακόμα, καλές χρονιές έκαναν οι Μιλγουόκι Μπακς, Γκλάντμπαχ, Λειψία και Λάτσιο. Όλες τους ομάδες που έκαναν εξαιρετική σεζόν και θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάποιον από τους τίτλους, που διεκδικούσαν.

Δείτε ακόμη: 

Τα κορυφαία γκολ της “καταραμένης” χρονιάς αφιέρωμα 2020
Διπλό στο Μπιλμπάο 1-0 η Σοσιεδάδ, “Χ” στην Παμπλόνα
Σε ρυθμούς επιστροφής οι Α1 κατηγορίες χάντμπολ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις