Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: Αυτοί που έφυγαν
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: Αυτοί που έφυγαν

Αθλητισμός - αφιέρωμα 2020: Οι απουσίες από την χρονιά της αναγέννησης της ανθρωπότητας, θα λείψουν αναντικατάστατα αθλητικά είδωλα

Αθλητισμόςαφιέρωμα 2020: Το 2020 ήταν μια χρονιά διαφορετική από όλες τις άλλες. Ο κορωνοϊός προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στην υφήλιο. Η πανδημία χτύπησε στο πετσί της την ανθρωπότητας, με την ραγδαία εξάπλωση της και τους εκατομμύρια θανάτους που προκάλεσε παγκοσμίως. Το 2020 ήταν όμως και μια δύσκολη χρονιά για τον αθλητισμό, αφού μας πήρε μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού.

Από τον Κόμπι Μπράιαντ και τον Ντιέγκο Μαραντόνα, στον Παόλο Ρόσι και τον Τζέρι Σλόαν. Μια δύσκολη χρονιά γεμάτη πίκρα, πήρε από την ζωή μεγάλες προσωπικότητες, που άφησαν το σημάδι τους στον αθλητισμό και θα μείνουν για πάντα στο πάνθεο. 

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: ΚΟΜΠΙ & ΤΖΙΤΖΙ ΜΠΡΑΙΑΝΤ

Ο μεγάλος θρύλος του NBA και των Λος Άντζελες Λέικερς, άφησε την πνοή του σε ηλικία μόλις 41 ετών, ενώ μαζί του έφυγε άδοξα από την ζωή και η κορούλα του Τζίτζι σε ηλικία 13 ετών.  Στις 26 Ιανουαρίου το ελικόπτερο του έπεσε και τα εννιά άτομα που επέβαιναν, σκοτώθηκαν ακαριαία. Η είδηση του θανάτου τους προκάλεσε θλίψη σε όλο τον μπασκετικό πλανήτη, αφού έφυγε από κοντά μας ο «Black Mamba». 

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Το 2020 μας φέρθηκε με σκληρό τρόπο και πήρε από κοντά μας τον Θεό του ποδοσφαίρου. Με κακόγουστο αστείο έμοιαζε η είδηση του θανάτου του στις 25 Νοεμβρίου, αφού κανείς δεν ήθελε να πιστέψει πως ο σπουδαίος Ντιέγκο έφυγε από την ζωή. Τα μεγάλα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, έκαναν την καρδιά του να σταματήσει και ο «Ντιεγκίτο» ανέβηκε στον ουρανό, όπου και «επέστρεψε» στον Θεό το χέρι του και θα συνεχίσει να μαγεύει με τις ντρίμπλες του τους αγγέλους.

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: ΠΑΟΛΟ ΡΟΣΙ

Ο μεγάλος ήρωας της εθνικής Ιταλίας στο Μουντιάλ του 1986 άφησε την τελευταία του πνοή στις 9 Δεκεμβρίου του 2020. Ο σπουδαίος Ιταλός στράικερ έφυγε από την ζωή μετά από μάχη με ανίατη ασθένεια. Ο μεγάλος «μπόμπερ» άφησε την παρακαταθήκη του με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και θα συνεχίσει να σκοράρει και εκεί ψηλά, παίζοντας παρέα με τους υπόλοιπους θρύλους, που έχουν φύγει από κοντά μας.

paolo rossi lift world cup

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΣΤΕΡΝ

Μια ακόμα μεγάλη απώλεια για τον μαγικό κόσμο του NBA. Ο θρυλικός κομισάριος της διοργάνωσης, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 77 ετών. Την πρώτη μέρα του 2020 ο Στερν απεβίωσε και μας έδειξε από την αρχή τι θα ακολουθούσε. Ευρέως αγαπητός από όλο τον μπασκετικό πλανήτη, το έργο του στο NBA και η συνεισφορά του θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά μας.

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: ΜΑΡΙΟ ΚΟΡΣΟ

Ακόμα ένας σπουδαίος Ιταλός ποδοσφαιριστής έφυγε από την ζωή. Στις 20 Ιουνίου απεβίωσε σε ηλικία 78 χρονών. Ο μεγάλος αθλητής της Ίντερ μεγαλούργησε με την φανέλα της την δεκαετία του 60’, παίζοντας τρομερό ποδόσφαιρο. Το «αριστερό πόδι του Θεού» δεν είναι πια κοντά μας, αφού ανέβηκε στους ουρανούς.

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: ΤΖΕΡΙ ΣΛΟΑΝ

Ο θρυλικός προπονητής των μεγάλων Γιούτα Τζαζ των Στόκτον και Μαλόουν, άφησε την τελευταία του πνοή στις 22 Μαΐου σε ηλικία 78 ετών. Ο μεγάλος κόουτς έδινε αρκετά χρόνια μάχη με τη νόσο Πάρκινσον. Έκανε μια καλή καριέρα ως αθλητής, όμως στον πάγκο των Τζαζ μεγαλούργησε και έγραψε ιστορία. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε μεγάλη θλίψη στους λάτρεις του NBA σε όλο τον κόσμο.

Στερν (αριστερά) και Στάνκοβιτς

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: ΜΠΟΡΙΣΛΑΒ ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ

Ο σπουδαίος Σέρβος άφησε την τελευταία του πνοή στις 20 Μαρτίου σε ηλικία 94 ετών. Η είδηση του θανάτου του έριξε σε πένθος όλο τον μπασκετικό πλανήτη. Όντας σνας εξαιρετικός παίχτης, προπονητής, γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αλλά και μέλος ΔΟΕ, «υπηρέτησε» το αγαπημένο του μπάσκετ από όλα τα πόστα και άφησε το στίγμα του χαραγμένο για πάντα στην ιστορία του αθλήματος.

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: ΕΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΦΣΚΑΓΙΑ

Παγκόσμια πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ το 2017, η Ρωσίδα αθλήτρια με Αυστραλιανή υπηκοότητα είχε πολλά να προσφέρει στο άθλημα της. Άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 20 ετών, αφού έπεσε στο κενό. Έπασχε χρόνια από κατάθλιψη και δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη που έδινε με τους προσωπικούς της «δαίμονες».

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: ΤΖΟΝ ΤΟΜΠΣΟΝ

Ο θρυλικός προπονητής του κολεγιακού μπάσκετ απεβίωσε στις 30 Ιουνίου από άγνωστα αίτια. Έγραψε ιστορία στο NCAA με την Τζόρτζταουν και έγινε ο πρώτος έγχρωμος προπονητής, που κατέκτησε το τρόπαιο. Εκτός από προπονητής όμως, ο Τόμπσον ακολούθησε και την καριέρα αναλυτή στο ραδιόφωνο. Η είδηση του θανάτου βύθισε σε πένθος τους απανταχού φιλάθλους του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Αθλητισμός – αφιέρωμα 2020: ΖΕΡΑΡ ΟΥΓΙΕ

Ο σπουδαίος προπονητής των Λίβερπουλ και Λυών έφυγε από την ζωή στις 14 Δεκεμβρίου σε ηλικία 73 ετών. Έχοντας κάνει εξαιρετική καριέρα στους πάγκους και κατακτώντας αρκετούς τίτλους με τις ομάδες του (τόσο εγχώρια όσο και σε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις), ο Γάλλος προπονητής έχασε την μάχη με τα προβλήματα υγεία που αντιμετώπιζε εδώ και αρκετά χρόνια.

Δείτε ακόμη: 

Τα κορυφαία γκολ της “καταραμένης” χρονιάς αφιέρωμα 2020
Διπλό στο Μπιλμπάο 1-0 η Σοσιεδάδ, “Χ” στην Παμπλόνα
Σε ρυθμούς επιστροφής οι Α1 κατηγορίες χάντμπολ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις