Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ωράριο καταστημάτων σήμερα 31/12: Πώς λειτουργούν σούπερ μάρκετ και click away
ΕΛΛΑΔΑ

Ωράριο καταστημάτων σήμερα 31/12: Πώς λειτουργούν σούπερ μάρκετ και click away

Ωράριο καταστημάτων σήμερα 31/12: Και σήμερα όπως έχει ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δεν θα επιτραπεί να βγουν τα παιδιά για κάλαντα, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι συστάσεις για τα οικογενειακά τραπέζια με φίλους.

Ανοιχτά θα είναι σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα με click away. Σήμερα για τα σούπερ μάρκετ, το ωράριο θα τροποποιηθεί και θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Από τις 8:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα θα είναι ανοιχτά τα κρεοπωλεία. Τα καταστήματα που λειτουργούν με click away είναι ανοιχτά από τις 7:00 έως τις 21:00 για τα ψώνια της Πρωτοχρονιάς.

Κλειστά σούπερ μάρκετ και καταστήματα την Πρωτοχρονιά

Την 1η Ιανουαρίου 2021 τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά. Το ίδιο ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα. Υπενθυμίζεται ότι ο κωδικός στο 13033 για μετάβαση στο σούπερ μάρκετ αλλά και για παραλαβή προϊόντων μέσω click away είναι το «2».

Σούπερ μάρκετ αντισηπτικό

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Συναθροίσεις έως 9 άτομα και με SMS 

Και σήμερα όπως έχει ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δεν θα επιτραπεί να βγουν τα παιδιά για κάλαντα, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι συστάσεις για τα οικογενειακά τραπέζια με φίλους. Συγκεκριμένα, στα τραπέζια θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι 9 άτομα από δύο οικογένειες. Πάντως όλες αυτές τις ημέρες οι λοιμωξιολόγοι καλούν τους πολίτες να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι στις εορταστικές συναθροίσεις στα σπίτια και να συναντήσουν τα ίδια άτομα που συνάντησαν τα Χριστούγεννα. Οσοι επιθυμούν να μεταβούν σε ρεβεγιόν φιλικής οικογένειας, πρέπει να στείλουν SMS τόσο κατά τη μετάβαση, με τη χρήση του κωδικού «6», όσο και κατά την επιστροφή, που δεν θα πρέπει να καταγραφεί μετά τις 22:00 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να κάνουν τις αγορές τους με τη μέθοδο του click away καθώς το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή, ενώ και οι πιστοί θα βρεθούν στις εκκλησίες κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα και με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και 50 ατόμων για τους μητροπολιτικούς ναούς.

«Ενδεχομένως να υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ, αν χρειαστεί για λόγους καθολικού ελέγχου», ανέφερε χθες εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θοδωρής Χρονόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ και υπενθύμισε ότι οι λόγοι μετακίνησης είναι συγκεκριμένοι από τις 22.00 μέχρι τις 05.00 για θέματα εργασίας και σοβαρού προβλήματος υγείας.

Δείτε ακόμη

Click away φεύγει, click inside έρχεται: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις