Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο κορονοϊού Ισπανία: Με καθυστέρηση έφτασαν οι πρώτες δόσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορονοϊού Ισπανία: Με καθυστέρηση έφτασαν οι πρώτες δόσεις

Εμβόλιο κορονοϊού Ισπανία: Πέντε αεροπλάνα μετέφεραν τα εμβόλια σε πέντε ισπανικές πόλεις και από εκεί μεταφέρθηκαν στις επαρχίες της χώρας ώστε να ξεκινήσει η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού

Εμβόλιο κορονοϊού Ισπανία: Με καθυστέρηση 24 ωρών έφτασαν στην Ισπανία χιλιάδες δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού. Ο λόγος για 350.000 δόσεις, οι οποίες καθυστέρησαν εξαιτίας ενός προβλήματος στο Βέλγιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης. Πέντε αεροπλάνα μετέφεραν τα εμβόλια σε πέντε ισπανικές πόλεις και από εκεί μεταφέρθηκαν στις επαρχίες της χώρας ώστε να ξεκινήσει η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού. Ο στρατός επέβλεψε τη μεταφορά των εμβολίων προς τα Κανάρια Νησιά και τις Βαλεαρίδες Νήσους, όπως και στους θύλακες Θέουτα και Μελίγια, στην πλευρά του Μαρόκου. Η Ισπανία, που έχει καταγράψει περισσότερους από 50.000 θανάτους από την covid-19, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα το βράδυ, έλαβε τα πρώτα εμβόλια το Σάββατο και ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού την επομένη, όπως και οι περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Χθες το πρωί ήταν προγραμματισμένο η χώρα να λάβει μεγάλο αριθμό εμβολίων, όμως η παράδοσή τους καθυστέρησε κατά 24 ώρες, όπως και σε άλλες επτά ευρωπαϊκές χώρες που δεν κατονομάστηκαν, λόγω ενός μικρού προβλήματος στον ανεφοδιασμό. Η Pfizer διανέμει το εμβόλιο σε όλη την Ευρώπη από το εργοστάσιό της στο Πιρς του Βελγίου. Βάσει του χρονοδιαγράμματος για τους επόμενους τρεις μήνες, η Ισπανία θα λαμβάνει κάθε εβδομάδα 350.000 δόσεις του εμβολίου. Ο Ισπανός υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην ισπανική τηλεόραση ότι, αν όλα πάνε όπως είναι προγραμματισμένο, «περίπου το 70%» του πληθυσμού της χώρας θα έχει εμβολιαστεί έως το καλοκαίρι του 2021. Μια εκτίμηση πολύ πιο αισιόδοξη σε σχέση με τις επίσημες εκτιμήσεις της κυβέρνησης, στόχος της οποίας είναι 15 με 20 εκατομμύρια Ισπανοί, σε σύνολο 47 εκατομμυρίων, να έχουν εμβολιαστεί έως τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

άνθρωποι στην πλατεία στην Ισπανία
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις