Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία Νικολαΐδη – Καλαθάκη: Βρέθηκε μετά από 23 χρόνια ο καταζητούμενος
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Νικολαΐδη – Καλαθάκη: Βρέθηκε μετά από 23 χρόνια ο καταζητούμενος

Δολοφονία Νικολαΐδη – Καλαθάκη: Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του "Τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη. Ποιο ήταν το τέλος του "γιατρού".

Δολοφονία Νικολαΐδη – Καλαθάκη: Τον έψαχναν στην Ελλάδα και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου κάποιες πληροφορίες τον έφεραν να έχει διαφύγει, για είκοσι τρία ολόκληρα χρόνια. Τον καταζητούσαν ως εκτελεστή ενός από τα αγριότερα εγκλήματα που καταγράφηκαν στα νεότερα αστυνομικά χρονικά.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τη διπλή δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαϊδη και της φίλης του Σούλας Καλαθάκη, οι οποίοι βρέθηκαν δολοφονημένοι στο Σέσι του Γραμματικού το 1998. Εν τέλει, 23 χρόνια μετά τον «βρήκαν». Όχι ζωντανό, αλλά νεκρό, από παθολογικά αίτια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί από την περιοχή της Νέας Σμύρνης με σοβαρά προβλήματα υγείας, πριν από λίγες ημέρες! Με τη συνταρακτική αυτή εξέλιξη κλείνει οριστικά και ο φάκελος της διπλής δολοφονίας του ζευγαριού, που βύθισε στο πένθος τις οικογένειές τους και συντάραξε για την αγριότητά της την ελληνική κοινωνία στα μέσα της δεκαετίας του 90.

Κίνητρο μιας ομάδας δραστών, που βρισκόταν πίσω από την αρπαγή, ληστεία και εν συνεχεία δολοφονία του ζεύγους, οι τραπεζικές κάρτες και οι κωδικοί του επιχειρηματία Νικολαϊδη, για τον οποίο πίστευαν ότι διέθετε πολύ μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό, καθώς δραστηριποιείτο σε πετρελαιοειδή, χρηματιστήριο και άλλα.

Δολοφονία Νικολαΐδη – Καλαθάκη

Όλοι είχαν συλληφθεί

Όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί είτε σε ισόβια είτε σε μικρές ποινές καθώς για κάποιους δεν αποδείχθηκε η ενοχή στη δίκη, αλλά ο «γιατρός», που φέρεται να εκτέλεσε το ζευγάρι με χτυπήματα με λοστό στο κεφάλι, ήταν άφαντος. Επρόκειτο για άτομο με προβλήματα υγείας-πολιομυελίτιδα- από τα νεανικά του χρόνια και ο οποίος μάλιστα εξέτιε ποινή πριν από το έγκλημα δις ισοβίων για την δολοφονία των παππούδων του στην Κέρκυρα, με κίνητρο κληρονομικούς λόγους!

Το προσωνύμιο «γιατρός» του το απέδωσαν οι φίλοι και συνεργοί του γιατί είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και είχε αρχίσει σπουδές στην ιατρική, τις οποίες στη συνέχεια εγκατέλειψε για να γίνει πρωταγωνιστής στη φρίκη. Ήταν ο Ηλίας Μαζαράκης, ο οποίος είχε κηρυχθεί δραπέτης των φυλακών, το 1997, καθώς δεν επέστρεψε ποτέ από πενθήμερη άδεια που του είχε δοθεί από τις φυλακές της Κέρκυρας για τους φόνους των συγγενών του που προαναφέρθηκαν.

Ο «γιατρός» σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, διεκομίσθη από την περιοχή της Νέας Σμύρνης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και απεβίωσε στις 22 Δεκεμβρίου. Η μεταφορά του και η παραμονή στο νοσοκομείο, έγινε με πλαστά στοιχεία ταυτότητας και κατά την δακτυλοσκόπηση στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, τα αποτελέσματα έδειξαν πως επρόκειτο για τον διεθνώς καταζητούμενο Ηλία Μαζαράκη, αφήνοντας άφωνους τους αστυνομικούς του Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής.

Κίρρωση ύπατος

Το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής έδειξε πως ο Μαζαράκης πέθανε από παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα από αιμορραγία που προκλήθηκε από «ρήξη κιρσών οισοφάγου απόρροια κίρρωσης ήπατος σε τελικό στάδιο». Το απόγευμα της 8ης Μαΐου 1998, η παρατηρητικότητα ενός βοσκού, ήρθε να παγώσει τη χώρα, που ως τότε παρακολουθούσε τις προσπάθειες αναζήτησης των εξαφανισμένων Γιώργου Νικολαϊδη και Σούλας Καλαθάκη. Τραγικό πρόσωπο η μητέρα της Σούλας Καλαθάκη, η οποία τριγύριζε στα Μέσα Ενημέρωσης με μια φωτογραφία της αγαπημένης της Σούλας, στην προσπάθεια να βρει τα ίχνη της.

Ένας βοσκός, λοιπόν,  εντοπίζει στην περιοχή Κατζιλιέριζα – Σέσι Γραμματικού, το διαμελισμένο πτώμα μιας γυναίκας, καταφαγωμένο από τα σκυλιά. Αμέσως ειδοποιεί τις αρχές που αρχίζουν εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή. Ανάμεσα σε θάμνους, μέσα σε ένα καφέ σακάκι, ανακαλύπτουν ένα γυναικείο κρανίο Σε απόσταση μερικών μέτρων βρέθηκαν δύο γυναικείες μαύρες μπότες με κομμάτια υφάσματος από παντελόνι.

Τρεις μέρες αργότερα οι αστυνομικοί βρίσκουν σε θαμνώδη έκταση στην ίδια περιοχή το πτώμα ενός άνδρα, καταπλακωμένο από μεγάλες πέτρες. Ήταν κανονικά ντυμένο, αλλά τα ρούχα ήταν φθαρμένα. Ήταν τα πτώματα της 32χρονης Σούλας Καλαθάκη και του 46χρονου Γιώργου Νικολαΐδη, που οι αρχές αναζητούσαν για πέντε μήνες και δέκα ημέρες, από τότε δηλαδή που είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους.  Το ζευγάρι εξαφανίστηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1997. Είχαν πάει με το αυτοκίνητό τους σε τράπεζα στην οδό Πατησίων για κάποια συναλλαγή, που ήθελε να κάνει ο Νικολαΐδης.

Έξω από το κατάστημα συναντήθηκαν με έναν φίλο τους και πήγαν για έναν γρήγορο καφέ σε διπλανή καφετέρια.

Πολλές κλήσεις

Σύμφωνα με τον φίλο τους στο διάστημα που έμειναν όλοι μαζί ο Νικολαΐδης δέχθηκε πολλές κλήσεις στο κινητό του και κλείστηκε ένα επείγον ραντεβού. Όταν σηκώθηκαν να φύγουν, ο Νικολαϊδης είπε στην Καλαθάκη ότι πρέπει να πάνε σε άλλη τράπεζα να εισπράξουν χρήματα «γιατί εκεί που θα πάμε θα τα χρειαστούμε». Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη του ζευγαριού χάθηκαν. Ο Γιώργος Νικολαΐδης φωτογράφος στο επάγγελμα ασχολούνταν με διαφόρων ειδών επιχειρήσεις, όπως εμπόριο, πετρελαιοειδή, χρηματοπιστωτικά. Μάλιστα είχε αποκτήσει μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Με την Σούλα Καλαθάκη, κομμώτρια και πρώην ιδιοκτήτρια μίνι μάρκετ, γνωρίστηκαν μέσω ενός κοινού φίλου.

Ο Νικολαϊδης προσέλαβε την Καλαθάκη σε μια από τις επιχειρήσεις του και γρήγορα έγιναν ζευγάρι. Από το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου οι γονείς τους άρχισαν να τους ψάχνουν στα κινητά αλλά μάταια. Δύο 24ωρα αργότερα η μητέρα της Καλαθάκη και ο πατέρας του Νικολαϊδη δήλωσαν στην Αστυνομία την εξαφάνιση των παιδιών τους. Λίγες ημέρες αργότερα, ο πατέρας του Νικολαΐδη καταθέτει μήνυση κατά αγνώστων για διάρρηξη, που είχε γίνει στο σπίτι του παιδιού του τη νύχτα της 1ης Δεκεμβρίου.

Μπήκαν με αντικλείδι

Οι δράστες είχαν μπει με αντικλείδι και είχαν αφαιρέσει μετοχές και επιταγές εταιρείας του Νικολαΐδη. Μετά από μερικές ημέρες βρέθηκε το αυτοκίνητο του Νικολαΐδη παρκαρισμένο στην Κηφισιά. Ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονταν κάποιοι άρχισαν να κάνουν αγορές μεγάλης αξίας με τις πιστωτικές κάρτες του επιχειρηματία και να εξαργυρώνονται οι επιταγές που είχαν αφαιρεθεί από το σπίτι του! Τέτοιες κινήσεις γίνονταν όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου που ακολούθησε, ο Τ.Κ., ο Μαζαράκης, ο Θ.Κ. και ακόμη δύο άτομα, παρέσυραν το ζευγάρι στην Κηφισιά, με σκοπό να αποσπάσουν τα PIN των πιστωτικών καρτών του Νικολαΐδη και των λογαριασμών του. Με απειλές για τη ζωή τους και χρήση σωματικής βίας το κατάφεραν αυτό και στη συνέχεια ο Τ.Κ. έπεισε τον Μαζαράκη και τους μετέφερε σε ερημική τοποθεσία της Πεντέλης, όπου τους σκότωσε, ενώ ήταν δεμένοι, χτυπώντας τα κεφάλια τους με σιδερένιο λοστό. Κατόπιν μετέφερε τα πτώματα στο Σέσι Γραμματικού, όπου και τα εγκατέλειψε στην κατάσταση που βρέθηκαν.

Δολοφονία Νικολαΐδη – Καλαθάκη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις