Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπουρλά εμβόλιο κορονοϊού: «Ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος»
ΚΟΣΜΟΣ

Μπουρλά εμβόλιο κορονοϊού: «Ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος»

Μπουρλά εμβόλιο κορονοϊού: Τι είπε για το νέο στέλεχος του ιού 

Μπουρλά εμβόλιο κορονοϊού: Το πιο αισιόδοξο μήνυμα έστειλε χθες, παραμονή Χριστουγέννων, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά ενώ παράλληλα έκανε έκκληση στους Έλληνες πολίτες να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού. «Μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο παρακαλώ όλους, φοράτε τις μάσκες, τηρείτε τις οδηγίες που σας δίνουν οι υγειονομικές αρχές. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο, θα ήτανε κρίμα κάποιοι να υποστούν περιπέτειες υγείας και να χάσουν ανθρώπους επειδή δεν πρόσεξαν τις τελευταίες μέρες» ανέφερε στην αποκλειστική του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1.

Στο ερώτημα αν φτάνουμε στο τέλος ήταν κατηγορηματικός: «Το πιστεύω ακράδαντα. Μπορεί να πάρει κάποιο καιρό, αλλά αυτή την στιγμή οι λύσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι τόσο αποτελεσματικές που είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος». Ο κ. Μπουρλά σημείωσε ότι οι παραδόσεις των εμβολίων θα ξεκινήσουν άμεσα και εκτίμησε ότι η Ελλάδα έως το τέλος του χρόνου θα λάβει «μεταξύ 90 και 100.000 δόσεων».

Δείγματα κορονοϊού σε εργαστήριο

Τι είπε για το νέο στέλεχος του ιού

Σχετικά με την μετάλλαξη του κορονοϊού, ο ίδιος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος αλλά και ιδιαίτερα προσεκτικός σε όσα είπε. «Νομίζω ότι, για να καταλάβουμε πόσο επικίνδυνη είναι, θα πρέπει να περάσει λίγος χρόνος για να καταλάβουμε καλύτερα αυτό το νέο στέλεχος που έχει αναπτυχθεί. Σε ότι αφορά τα εμβόλια είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά και σε αυτό το στέλεχος, αλλά δεν το ξέρουμε αυτή την στιγμή με βεβαιότητα. Πιστεύω ότι έχω δει στοιχεία τα οποία με κάνουν να μπορώ να πω ότι είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος αλλά θα έχουμε οριστικά στοιχεία αν τα εμβόλια είναι το ίδιο ή περισσότερο αποτελεσματικά σε αυτό το στέλεχος σε κανένα δύο εβδομάδες».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι αν χρειαστούν κάποιες προσαρμογές, αυτές θα γίνουν πολύ γρήγορα. «Πιστεύω ότι θα είναι σχετικά γρήγορα αν χρειαστεί αλλά αυτή την στιγμή είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστεί απλώς θα πρέπει να περιμένουμε δύο εβδομάδες να το επιβεβαιώσουμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις