Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φωτογραφία της χρονιάς 2020: Έλληνας κέρδισε το βραβείο της Unicef
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφία της χρονιάς 2020: Έλληνας κέρδισε το βραβείο της Unicef

Φωτογραφία της χρονιάς 2020: Μια μεγάλη τιμητική διάκριση κέρδισε ο Έλληνας φωτογράφος, Άγγελος Τζωρτζίνης, ο οποίος κέρδισε το βραβείο της UNICEF για την φωτογραφία της χρονιάς.

Φωτογραφία της χρονιάς 2020: Μια μεγάλη τιμητική διάκριση κέρδισε ο Έλληνας φωτογράφος, Άγγελος Τζωρτζίνης, ο οποίος κέρδισε το βραβείο της UNICEF για την φωτογραφία της χρονιάς. Συγκεκριμένα, η UNICEF απονέμει το «Photo of the Year Award» στη φωτογραφία που κατά τη γνώμη της αποτύπωσε καλύτερα και με την πιο ιδιαίτερη ματιά την προσωπικότητα και τις συνθήκες διαβίωσης παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για το 2020 το βραβείο απονεμήθηκε στον Έλληνα φωτογράφο Άγγελο Τζωρτζίνη, ο οποίος απαθανάτισε τη στιγμή που προσφυγόπουλα από τον καταυλισμό της Μόριας τρέχουν να σωθούν από τη φωτιά που ξέσπασε τον περασμένο Σεπτέμβριο, καταστρέφοντας ό,τι είχε απομείνει όρθιο στο κέντρο υποδοχής. Ο Έλληνας φωτογράφος με ανάρτησή του στα social media δηλώνει ότι νιώθει «ιδιαίτερη τιμή» για το βραβείο αυτό, καθώς όπως αναφέρει «τα παιδιά είναι το μέλλον και εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι αυτά».

φωτογραφία της χρονιάς

Ποιος είναι ο Άγγελος Τζωρτζίνης

Ο Άγγελος Τζωρτζίνης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1984 στο Αιγάλεω. Το 2006 πήγε στην Leica Academy of Creative Photography στην Αθήνα και μετά από αυτό συνειδητοποίησε ότι μπορούσε με τη φωτογραφική μηχανή να βρει το δρόμο του στη ζωή. «Στόχος μου δεν είναι να προβάλω τον εαυτό μου στη φωτογραφία. Αντί για αυτό, θέλω να δουν οι άνθρωποι τις φωτογραφίες μου και να καταλάβουν τι σημαίνουν για εμένα», δήλωνε παλαιότερα στο Time. Ο Τζωρτζίνης άρχισε να συνεργάζεται με το AFP το 2007, ενώ δούλευε σε προσωπικά πρότζεκτ στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τουρκία και την Ελλάδα, όπως και σε θέματα για τους New York Times.

Φωτογραφία της χρονιάς
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις