Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μετάλλαξη ιού covid: Η ΕΕ βάζει σε καραντίνα τη Βρετανία
ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη ιού covid: Η ΕΕ βάζει σε καραντίνα τη Βρετανία

Μετάλλαξη ιού covid: Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη από τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία.

Μετάλλαξη ιού covid: Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη από τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία. Το Λονδίνο, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, είναι σε lockdown ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν πάρει νέα μέτρα για τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σημειώνεται πως η μετάλλαξη του ιού έχει εντιπιστεί στις Κάτω Χώρες, τη Δανία και την Αυστραλία.

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, κι άλλα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και το Ισραήλ, ο Καναδάς κι άλλες χώρες διέκοψαν τις αεροπορικές συνδέσεις τους με τη Βρετανία. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα από σήμερα το πρωί θέτει σε 7ημερη υποχρεωτική καραντίνα όσους φθάνουν στη χώρα μας από τη Βρετανία, ενώ προς το παρόν δεν έχει αποφασισθεί διακοπή αεροπορικών συνδέσεων.

αεροδρόμιο γεμάτο κόσμο που περιμένει στην ουρά

Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως η ΕΕ για τη Βρετανία

Χθες εκτάκτως επικοινώνησαν η Άνγκελα Μέρκελ, ο Εμανουέλ Μακρόν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Σήμερα θα συνεδριάσει εκτάκτως η ΕΕ προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Η γερμανική προεδρία έχει συγκαλέσει συνεδρίαση της επιτροπής του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ, με ευρωπαϊκή πηγή να αναφέρει πως θα συζητηθούν νέα μέτρα όπως η εφαρμογή των τεστ PCR για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από την Βρετανία.

μερκελ και μακρόν μιλούν

Η Γαλλία έκλεισε τα σύνορα

Ο Μπόρις Τζόνσον θα προεδρεύσει σήμερα έκτακτης συνεδρίασης της κυβέρνησής του για να συζητηθούν οι διεθνείς συνδέσεις, ιδιαίτερα η ροή φορτίων εντός και εκτός της Βρετανίας. Η Γαλλία έκλεισε τα σύνορά της με τη Βρετανία για τη μετακίνηση ανθρώπων και φορτηγών, αποκλείοντας την σημαντικότερη εμπορική της αρτηρία με την ηπειρωτική Ευρώπη με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν άδεια τα ράφια των βρετανικών σουπερμάρκετ από σημαντικά αγαθά.

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς έκανε λόγο για απρόσμενο βήμα: «Βρίσκομαι σε επαφή με τον ομόλογό μου στη Γαλλία και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οδηγήσουμε στην επαναλειτουργία του, στην πραγματικότητα μας είπαν ότι θέλουν να ξαναρχίσουν οι επιχειρήσεις μεταφορών το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε στο Sky Νews, σημειώνοντας ότι η άρση των απαγορεύσεων το ταχύτερο δυνατό αποτελεί προτεραιότητά του, αν και όπως είπε η Βρετανία είναι προετοιμασμένη δεδομένης της προετοιμασίας της για το τέλος της μεταβατικής περιόδου του Brexit.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις