Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο κορονοϊός Πενς: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εμβολιάστηκε live
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορονοϊός Πενς: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εμβολιάστηκε live

Εμβόλιο κορονοϊός Πενς: Το ζευγάρι προχώρησε σε αυτή την κίνηση για να «ενισχύσει την εμπιστοσύνη» των Αμερικανών στην εκστρατεία ανοσοποίησης που άρχισε πριν από λίγες ημέρες,

Εμβόλιο κορονοϊός Πενς: Μετά τον επικεφαλής του Πενταγώνου, Κρίστοφερ Μίλερ, ο οποίος έλαβε το εμβόλιο της Pfizer μπροστά στις κάμερες, σειρά πήραν σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και οι σύζυγός του, Κάρεν, στους οποίους χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε live μετάδοση. Το ζευγάρι προχώρησε σε αυτή την κίνηση για να «ενισχύσει την εμπιστοσύνη» των Αμερικανών στην εκστρατεία ανοσοποίησης που άρχισε πριν από λίγες ημέρες, ανέφερε η αμερικανική προεδρία σε σύντομη ανακοίνωσή της.

Μετά τον εμβολιασμό του, ο Πενς είπε: «Δεν υπάρχει κανένα λάθος γύρω από αυτό. Είναι ένα ιατρικό θαύμα. Το μέσο εμβόλιο, σύμφωνα με όσα μου έχουν πει οι ειδικοί, συνήθως χρειάζεται μεταξύ οκτώ και 12 ετών για την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη διανομή. Είμαστε σε καλό δρόμο εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες για να προσφέρουμε εκατομμύρια δόσεις στον αμερικανικό λαό σε λιγότερο από ένα χρόνο. Είναι πράγματι ένα θαύμα». Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 νωρίτερα φέτος, δεν έχει διευκρινίσει πότε ακριβώς θα το κάνει, ενώ ο ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως θα εμβολιαστεί δημόσια την επόμενη εβδομάδα, όπως και ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τραμπ «πρόλαβε» τον FDA και ανακοίνωσε την έγκριση του εμβολίου της Moderna

Στο μεταξύ λίγο νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter ανήγγειλε ότι το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε και ότι θα αρχίσει άμεσα η διανομή του, αν και ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) δεν έχει ακόμα κάνει επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με την απόφασή του. Επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει τον οργανισμό συνεδρίασε χθες για να συζητήσει για το εμβόλιο της Moderna και η επίσημη απόφαση του οργανισμού αναμένεται ακόμα και σήμερα.

«Το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε θριαμβευτικά. Η διανομή θα ξεκινήσει άμεσα», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter. Ο FDA και η Moderna δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο. Χθες, επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει τον οργανισμό γνωμοδότησε υπέρ της έγκρισής του με ψήφους 20 προς 0, και μία αποχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις