Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ εκλογές ΗΠΑ: Ο κορυφαίος σύμμαχός του συγχαίρει τον Μπάιντεν
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ εκλογές ΗΠΑ: Ο κορυφαίος σύμμαχός του συγχαίρει τον Μπάιντεν

Τραμπ εκλογές ΗΠΑ: Τελικά ο McConnell αναγνώρισε τον Τζο Μπάιντεν 

Τραμπ εκλογές ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής McConnell μίλησε αφού το εκλογικό σώμα επιβεβαίωσε επίσημα τη νίκη του κ. Μπάιντεν έναντι του κ. Τραμπ. Ο Δημοκρατικός κέρδισε 306 εκλογικές ψήφους στις 232 του Τραμπ. Ο Ντόναλτ Τραμπ εξακολουθεί να αρνείται να υποχωρήσει, προβάλλοντας αβάσιμους ισχυρισμούς για εκτεταμένη απάτη. Η Γερουσία, επί του παρόντος ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους. Μιλώντας στη Γερουσία, ο κ. McConnell είπε: “Σήμερα θέλω να συγχαρώ τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Συνεχάρη επίσης την Καμάλα Χάρις και πρόσθεσε: «Όλοι οι Αμερικανοί μπορούν να είναι υπερήφανοι που το έθνος μας έχει μια εκλεγμένη γυναίκα αντιπρόεδρο για πρώτη φορά».

Ο Τζο Μπάιντεν είπε αργότερα ότι τηλεφώνησε στον κ. McConnell για να τον ευχαριστήσει για τα συγχαρητήρια. Ο ηγέτης της Γερουσίας των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ προέτρεψε τον κ. Τραμπ να «τερματίσει τη θητεία του με ένα μικρό ποσοστό αξιοπρέπειας». “Για χάρη της δημοκρατίας μας, για την ειρηνική μετάβαση της εξουσίας, πρέπει να σταματήσει τους shenanigans, να σταματήσει τις ψευδείς δηλώσεις και να αναγνωρίσει ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος μας”, είπε.

Ο Τραμπ περπατάει

Τελικά ο McConnell αναγνώρισε τον Τζο Μπάιντεν

Χρειάστηκε περισσότερο από ένα μήνα, αλλά ο Mitch McConnell αναγνωρίζει τώρα το προφανές – ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Μετά την αποχώρηση του Ντόναλτ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας θα γίνει ο ανώτερος αξιωματούχος των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ.

Με τον κ. McConnell να δέχεται τώρα τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, το τελευταίο παιχνίδι του Προέδρου Τραμπ – αμφισβητώντας την ήττα του στο Κογκρέσο στις 6 Ιανουαρίου – γίνεται επίσης πιο ανούσιο. Όχι μόνο θα αποκλειστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, αλλά φαίνεται απίθανο να βρεθεί στη Γερουσία. Τώρα ξεκινά η αναμονή για την απάντηση του Τραμπ.

Εφημερίδα με φωτογραφία του Τραμπ
Με πληροφορίες από το CNN

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις