Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω το μπάνιο: Συμβουλές για να λάμπει
PLUS

Πώς να καθαρίσω το μπάνιο: Συμβουλές για να λάμπει

Πώς να καθαρίσω το μπάνιο: Ποιος είναι, λοιπόν, ο σωστός τρόπος για να το καθαρίζετε;

Πώς να καθαρίσω το μπάνιο: Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, ο καθηγητής μικροβιολογίας, Charles Gebra, που έχει κάνει πολλές μελέτες πάνω στα οικιακά βακτήρια έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως το μπάνιο είναι ο πιο βρώμικος χώρος του σπιτιού. Ποιος είναι, λοιπόν, ο σωστός τρόπος για να το καθαρίζετε;

Ντους και Μπανιέρα

Ξεκινήστε από πάνω προς τα κάτω. Για να καθαρίσετε το τηλέφωνο γεμίστε με λευκό ξίδι μια πλαστική σακούλα, βάλτε το τηλέφωνο μέσα στην σακούλα και στερεώστε με ένα λαστιχάκι. αφήστε για ένα ολόκληρο βράδυ έτσι ώστε να δράσει το ξίδι. Αφαιρέστε τη σακούλα το πρωί και ξεβγάλτε με νερό. Για να καθαρίσετε τις κουρτίνες της μπανιέρας βάλτε τις κανονικά στο πλυντήριο ρούχων μαζί με μερικές παλιές πετσέτες.

Μπάνιο

Πλακάκια, τοίχοι και ταβάνι

Ξεκινήστε ψεκάζοντας τα πλακάκια, τους πάγκους, τους τοίχους και το ταβάνι με ένα καθαριστικό για όλες της χρήσεις και ανοίξτε το ντους με το ζεστό νερό έτσι ώστε το μπάνιο να γεμίσει υδρατμούς για περίπου 5 λεπτά. Κλείστε τη βρύση και αφήστε το απορρυπαντικό και οι υδρατμοί να κάνουν τη δουλειά τους για 20 λεπτά. Έπειτα περάστε όλες τις επιφάνειες με ένα καθαρό, βαμβακερό πανί. Για να φτάσετε τα πιο ψηλά σημεία χρησιμοποιήστε μια καθαρή σφουγγαρίστρα με μικροϊνες. Περάστε και το πάτωμα αλλά αφήστε το τελευταίο.

Νιπτήρας

Ρίξτε στις σωληνώσεις λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα και έπειτα συμπληρώστε με ζεστό νερό. Με ξίδι μπορείτε να καθαρίσετε και τη βρύση του νιπτήρα.

Τουαλέτα

Ξεκινήστε ρίχνοντας 1 φλ. μαγειρική σόδα μέσα στη λεκάνη. Αφήστε την να κάτσει για μερικά λεπτά. Τρίψτε με το πιγκάλ και τραβήξτε το καζανάκι. Για να καθαρίσετε το πιγκάλ ρίξτε το μέσα στην λεκάνη και ρίξτε και λίγη χλωρίνη. Κλείστε το καπάκι και αφήστε το εκεί για 10-20 λεπτά. Έπειτα τραβήξτε και πάλι το καζανάκι.

Νιπτήρας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις