Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γυναίκα που φτερνίζεται: Ο Banksy ξαναχτυπά
ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα που φτερνίζεται: Ο Banksy ξαναχτυπά

Γυναίκα που φτερνίζεται: Μια τοιχογραφία μιας γυναίκας που φτερνίστηκε εμφανίστηκε σε ένα σπίτι, στο τέλος αυτού που λέγεται ότι είναι ο πιο απότομος δρόμος της Αγγλίας στην πόλη του Μπρίστολ.

Γυναίκα που φτερνίζεται: Μια τοιχογραφία μιας γυναίκας που φτερνίστηκε εμφανίστηκε σε ένα σπίτι, στο τέλος αυτού που λέγεται ότι είναι ο πιο απότομος δρόμος της Αγγλίας στην πόλη του Μπρίστολ.

Του Παντελή Ζηβόντση

Ο Banksy ο οποίος είναι και ο δημιουργός της τοιχογραφίας, δημοσίευσε φωτογραφίες του έργου στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, μαζί με το σχόλιο “Aachoo !!”. Να πούμε βέβαια ότι ο Banksy είναι γνωστός Βρετανός καλλιτέχνης του γκραφίτι, πολιτικός ακτιβιστής και σκηνοθέτης ταινιών, ανεπιβεβαίωτης ακόμα ταυτότητας. Τα έργα του είναι συνήθως σατιρικά. Υπάρχουν, επίσης, εικασίες, που υποστηρίζουν ότι ο Banksy είναι γυναίκα ή μια ομάδα επτά καλλιτεχνών.

Η συγκεκριμένη τοιχογραφία, που δείχνει τα ψεύτικα δόντια της γυναίκας που κινούνται στον αέρα, την τσάντα της και το μπαστούνι που ”φεύγουν” με το βίαιο φτέρνισμα, βρίσκεται στο πλάι ενός σπιτιού στη διασταύρωση της οδού Vale και της Park Street στην περιοχή Totterdown της πόλης δυτική Αγγλία. Η οδός Vale έχει κλίση 22 βαθμών και οι κάτοικοι διοργανώνουν έναν διαγωνισμό κυλίνδρων αυγών στην πλαγιά του Πάσχα.

Η τοιχογραφία εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης

Η τοιχογραφία εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης. Όπως ήταν αναμενόμενο, αρκετός κόσμος πήγε για να δει και να απαθανατίσει την τοιχογραφία. Μάλιστα ο γιος της ιδιοκτήτριας ανέφερε ότι πολλοί άρχισαν να σκαρφαλώνουν στο σπίτι ενώ κοιμόταν για να δουν όσο καλύτερα μπορούν στο νέο έργο.

Η τοιχογραφία αύτη όμως κατάφερε να κάνει μια 57χρονη εκατομμυριούχο. Ναι καλά διαβάσετε. Μια τοιχογραφία έκανε μια 57χρονη εκατομμυριούχο. Και αυτό γιατί μετά την τοιχογραφία του Banksy και μόλις έγινε γνωστή, η αξία του σπιτιού εκτοξεύθηκε.

Η 57χρονη Αϊλίν Μακίν, κατείχε ένα σπίτι που ετοιμαζόταν να πουλήσει, εκτιμώντας ότι θα «έπιανε» 300.000 στερλίνες. Όμως πλέον, η αξία του ακινήτου εκτιμάται στις 5 εκατομμύρια στερλίνες και φυσικά ακύρωσε την πώληση.

Πλέον η οικογένεια έβαλε στο σκίτσο πολυμεθακρυλικό μεθύλιο για να το προστατεύσει. Επίσης, σκοπεύουν να απευθυνθούν σε εταιρείες ασφαλείας για το πώς να το κρατήσουν ασφαλές και τι να κάνουν. Σύμφωνα με όσα είπε, η μητέρα του αγχώθηκε από την προσοχή και θα της πάρει χρόνο να αποφασίσει τι θα κάνει μετά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις