Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χάκερς – ΕΟΦ: Καταγγέλλει ότι δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
ΚΟΣΜΟΣ

Χάκερς – ΕΟΦ: Καταγγέλλει ότι δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Χάκερς - ΕΟΦ: Χάκερς επιτέθηκαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Χάκερς – ΕΟΦ: Στόχος χάκερ έγινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), όπως ανακοίνωσε η ίδια η ρυθμιστική αρχή, προσθέτοντας ότι το συμβάν διερευνάται. Η κυβερνοεπίθεση έρχεται μία ημέρα αφότου ο ΕΜΑ ανακοίνωσε ότι θα λάβει απόφαση για την έγκριση του εμβολίου των εταιρειών Pfizer και BioNTech για τον κορονοϊό στις 29 Δεκεμβρίου. Ενώ ακολουθεί και η διαδικασία για το εμβόλιο της Moderna.

Ο οργανισμός έχει έδρα το Άμστερνταμ της Ολλανδίας και επί του παρόντος αξιολογεί τα εμβόλια του κορονοϊού, πριν ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις για την χρήση επείγουσας έγκρισης.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν η κυβερνοεπίθεση ήταν επιτυχημένη ή εάν έχει επιπτώσεις στον ΕΜΑ, που καλείται να εγκρίνει τα εμβόλια, κι ενώ το περασμένο διάστημα υπήρξαν απειλές πειρατείας εναντίον των κατασκευαστών εμβολίων και φορέων δημόσιας Υγείας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΜΑ

Σε μία σύντομη ανακοίνωση, ο ΕΜΑ αναφέρει: «Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης. Η υπηρεσία αμέσως ξεκίνησε πλήρη διερεύνηση, σε στενή συνεργασία με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και άλλους εμπλεκόμενους. Ο ΕΜΑ δεν μπορεί να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, ενώ συνεχίζεται η έρευνα. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες έγκαιρα», σημειώνει. Εκπρόσωπος του Οργανισμού ανέφερε ότι οι υπηρεσίες είναι ακόμη λειτουργικές. Άγνωστο παραμένει πότε έγινε η επίθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις