Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο Pfizer κορονοϊός: «Πράσινο φως» από τον Καναδά
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Pfizer κορονοϊός: «Πράσινο φως» από τον Καναδά

Εμβόλιο Pfizer κορονοϊός: Ο Καναδάς έχει παραγγείλει συνολικά 6 εκατομμύρια δόσεις από την Pfizer

Εμβόλιο Pfizer κορονοϊός: Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό δίνοντας το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί πολιτών την επόμενη εβδομάδα. Ο ομοσπονδιακός οργανισμός υγείας Health Canada έκρινε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για χρήση σε Καναδούς, συνεπώς αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία χορήγησης του. «Οι Καναδοί μπορούν να αισθάνονται σίγουροι ότι η διαδικασία έγκρισης ήταν αυστηρή και ότι διαθέτουμε ισχυρά συστήματα παρακολούθησης», ανέφερε σε δήλωση η κυβερνητική υπηρεσία.

Ο Καναδάς έχει παραγγείλει συνολικά 6 εκατομμύρια δόσεις από την Pfizer. Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είπε ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Pfizer θα φτάσουν σε 14 καναδικά κέντρα διανομής την επόμενη εβδομάδα. Προς το παρόν, η καναδική ρυθμιστική αρχή ενέκρινε το εμβόλιο μόνο για άτομα άνω των 16 ετών  και περιμένει περαιτέρω δεδομένα από την Pfizer προτού τα εγκρίνει για παιδιά.

 Ευχάριστα νέα από τον επικεφαλής της εταιρείας

Την ώρα που οι μαζικοί εμβολιασμοί στη Βρετανία συνεχίζονται για δεύτερη μέρα με εντατικούς ρυθμούς, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά ανακοίνωσε ορισμένα ευχάριστα νέα σχετικά με την αποθήκευση του εμβολίου. Μέχρι στιγμής το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να αποθηκεύεται στους -70C και όπως τόνισε ο Έλληνας CEO σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Συλλόγων, ήδη η εταιρεία εργάζεται σε μια νέα μορφή πειραματικού εμβολίου κατά του κορoνοϊού που θα μπορεί να αποθηκευτεί σε λιγότερο χαμηλές θερμοκρασίες από αυτές που απαιτούνται τώρα.

«Εργαζόμαστε πάνω σε μια νέα σύνθεση που θα είναι σε θέση να αποφύγει την ψύξη στους -70 βαθμούς και να μπορεί να αποθηκευτεί σε απλή ψύξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπουρλά, ενώ αναφερόμενος στο εμβόλιο με αποτελεσματικότητα άνω του 95%, υπογράμμισε ότι η εταιρεία είναι πεπεισμένη πως μαζί με τον Γερμανό συνεργάτη της BioNTech SE, θα είναι σε θέση να διανείμει 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του έτους και 1,3 δισεκατομμύρια το 2021. Μάλιστα ο Μπουρλά προειδοποίησε ακόμα όσους έχουν ήδη κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού να μην χάσουν την δεύτερη δόση γιατί αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις