Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Γιατρός πρώην ασθενής επέστρεψε στα καθήκοντα και στέλνει το μήνυμά του
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Γιατρός πρώην ασθενής επέστρεψε στα καθήκοντα και στέλνει το μήνυμά του

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο γιατρός που νόσησε από κορονοϊό, έπειτα από δέκα ημέρες σε κατ' οίκον περιορισμό επέστρεψε στη φροντίδα των ασθενών του.

Κορονοϊός Ελλάδα: “Ουδείς άτρωτος. Ο γιατρός ανησυχεί περισσότερο επειδή γνωρίζει και τις επιπλοκές που μπορούν να συμβούν”. Με τη φράση αυτή ο Χαράλαμπος Μάνδρος, διευθυντής της Β’ Παθολογικής και των κλινικών COVID-19 στο νοσοκομείο Βόλου, περιγράφει τις στιγμές που έζησε όταν εκεί που πάλευε για να σώσει ασθενείς με κορονοϊό, βρέθηκε να νοσεί και ο ίδιος από τον ιό. Έναν ιό που δεν κάνει διακρίσεις. Έπειτα από δέκα ημέρες κατ’ οίκον περιορισμό επέστρεψε προχθές υγιής στο καθήκον και έκανε και εφημερία για να ξεκουράσει τους συναδέλφους του, που τις ημέρες που απουσίαζε έμειναν στο “πόδι” του παρέχοντας νυχθημερόν φροντίδα στους ασθενείς.

Ο γιατρός μιλώντας στην εφημερίδα “Ταχυδρόμος” είπε “δεν το συνειδητοποιείς εύκολα”. Συγκίνηση προκαλεί η επισήμανσή του πως “ουδείς άτρωτος” και ότι “ο γιατρός ανησυχεί περισσότερο επειδή γνωρίζει και τις επιπλοκές που μπορούν να συμβούν”.

“Όλοι οι γιατροί είμαστε στην πρώτη γραμμή υψηλού ρίσκου και αυτό το τίμημα το πλήρωσα κι εγώ. Μπορεί να κόλλησα τον ιό, ήμουν όμως από τους τυχερούς. Τα συμπτώματα δόξα τω Θεώ ήταν ήπια και μπόρεσα να ανακάμψω πολύ γρήγορα” τόνισε. “Αυτό που σκεφτόμουν κλεισμένος μέσα σε ένα δωμάτιο είναι να μην κολλήσουν εξαιτίας μου οι δικοί μου άνθρωποι” συνεχίζει. Σύμφωνα με τον κ. Μάνδρο, αυτό που πρέπει να αποτυπωθεί στο μυαλό των πολιτών είναι ότι “ο κορονοϊός είναι σοβαρό νόσημα, δεν είναι μια γρίπη, είναι κάτι τελείως διαφορετικό που δεν το έχουμε ξαναδεί μέχρι τώρα. Όλοι είμαστε ευάλωτοι”. Ζητεί από τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός διότι ο ιός είναι “υπαρκτός και δεν αστειεύεται. Μην παίζουν κορώνα – γράμματα τη ζωή τους και τη ζωή των δικών τους” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε ακόμη
Βάλια: Η νοσηλεύτρια του “Σωτηρία” που είχε συγκινήσει τους πάντες, επανήλθε
Ο Τσιόδρας, η Τούνη και ό,τι άλλο «έψαξαν» οι Έλληνες το 2020
Δήλωση ντροπή του δημάρχου Ζακύνθου για τα ΑμεΑ – Προσπαθεί να τα “μαζέψει”
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις