Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νοσηλεύτρια Σωτηρία: Η ιστορία της Βάλιας που συγκίνησε και το “ευχαριστώ”
ΕΛΛΑΔΑ

Νοσηλεύτρια Σωτηρία: Η ιστορία της Βάλιας που συγκίνησε και το “ευχαριστώ”

Νοσηλεύτρια Σωτηρία: Η ιστορία της Βάλιας, που εργάζεται ως νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ κορονοϊού στο νοσοκομείο "Σωτηρία", συγκίνησε πολύ κόσμο

Νοσηλεύτρια Σωτηρία: Πριν από λίγες μέρες είχε συγκλονίσει με την ανάρτησή της για τον κοινωνικό ρατσισμό που υφίσταται επειδή εργάζεται ως νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ κορονοϊού στο νοσοκομείο “Σωτηρία”. Η Βάλια είχε αποκαλύψει ότι φίλοι και συγγενείς την απέφευγαν, ενώ δεν τη δέχονταν ούτε οι γείτονές της στην πολυκατοικία, για να… μην τους κολλήσει. “Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς. Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε. Γνωστοί και φίλοι, μου έλεγαν πως μπορώ και δουλεύω σε αυτές τις συνθήκες και με ρωτούσαν αν φοβάμαι.

Φοβάμαι έλεγα αλλά προσέχω. Καθώς οι μέρες περνούσαν έβλεπα τα βλέμματα τους πάνω μου με αγωνία, καχυποψία και φόβο. Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δε τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα. Πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω σπίτι, βρήκα, το έκλεισα, έδωσα εγγύηση και μια μέρα μετά με πήρε ο ιδιοκτήτης να μου το ακυρώσει γιατί έμαθε η πολυκατοικία ότι δουλεύω σε ΜΕΘ και φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσω. Ξαφνιάστηκα. Στεναχωρήθηκα. Έκλαψα. Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για την δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό. Οι συνάδελφοι μου και εγώ έχουμε υποστεί αρκετές φορές κοινωνικό ρατσισμό αυτούς τους μήνες και ας προσέχουμε και ας έχει γεμίσει η μούρη μας σπυριά και σημάδια από τις μάσκες.

Είμαι η Βάλια, λοιπόν και είμαι πάλι αρνητική”, είχε γράψει τότε.

Τώρα, λίγες μέρες μετά, με νέα ανάρτησή της η νεαρή νοσηλεύτρια θέλησε να ευχαριστήσει όσους της έδειξαν αγάπη και στήριξη, αφού η ιστορία της είχε τεράστια απήχηση. Μάλιστα, πολλοί της πρόσφεραν και δωρεάν διαμονή!

Η νέα ανάρτηση

Μετά από μια αυθόρμητη ανάρτηση μου, έγινα μάρτυρας αμέριστης αγάπης και υποστήριξης που ειλικρινά αρχικά με σόκαρε και έπειτα με γέμισε ελπίδα και δύναμη. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Δέχτηκα αρκετά μηνύματα από συνανθρώπους μας που μου προσέφεραν σπίτι για ενοικίαση μέχρι και για δωρεάν διαμονή. Σε μια κοινωνία, η οποία με ματαιώνει πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, είδα μια μεγάλη ακτίνα φωτός.

Μου δώσατε αμέριστο κουράγιο και δύναμη όχι μόνο για να μαχομαι στην εργασία μου αλλά και για να συνεχίσω να μαχομαι και στην καθημερινότητα μου.

Μην εγκαταλείψετε ποτέ. Σας εύχομαι δύναμη και κουράγιο στους αγώνες της καθημερινότητάς σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις