Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβολιασμοί Αγγλία covid: Δάκρυσε ο υπουργός Υγείας
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβολιασμοί Αγγλία covid: Δάκρυσε ο υπουργός Υγείας

Εμβολιασμοί Αγγλία covid: Για τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο οποίος χαρακτήρισε την πρώτη ημέρα της εκστρατείας εμβολιασμού ως “V day”, ημέρα της νίκης, “η εβδομάδα που έρχεται είναι μια ιστορική στιγμή”

Εμβολιασμοί Αγγλία covid: Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, όταν είδε την 90χρονη Μάγκι Κίναν να κάνει πρώτη στον κόσμο το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό. Η 90χρονη προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στον υπουργό Υγείας που μαζί με τον 81χρονο Γουίλιαμ Σαίξπηρ έγιναν η πρώτη γυναίκα και ο πρώτος άνδρας στον κόσμο που εμβολιάστηκαν όχι στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών αλλά κανονικά.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας έχει πάρει φωτιά σήμερα καθώς σε 50 νοσοκομεία φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού το όπλο της Βρετανίας στην μάχη κατά του κορονοϊού: Το εμβόλιο της Pfizer. Σήμερα αναμένεται να εμβολιαστούν 5.000 άνθρωποι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Ματ Χάνκοκ, συγκινημένος είπε ότι σε ένα μαύρο 2020 είδε την ελπίδα μέσα από την έναρξη των εμβολιασμών που θα αρχίσουν να αλλάζουν τις ζωές μας προς το καλύτερο.

V day η πρώτη μέρα των εμβολιασμών στη Βρετανία

Για τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο οποίος χαρακτήρισε την πρώτη ημέρα της εκστρατείας εμβολιασμού ως “V day”, ημέρα της νίκης, “η εβδομάδα που έρχεται είναι μια ιστορική στιγμή”. Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κρόιντον, νότια του Λονδίνου, είναι ένα από τα 50 νοσοκομειακά “κέντρα” που στήθηκαν στην Αγγλία τα οποία άρχισαν να παραλαμβάνουν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τις πρώτες 800.000 αρχικές δόσεις του εμβολίου που προέρχονταν από το βελγικό εργοστάσιο του Πιιρς. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα στηθούν επίσης 1.000 κέντρα εμβολιασμού.

Κατά την άφιξή τους, τα εμβόλια αφαιρέθηκαν από τα κουτιά τους με τον ξηρό πάγο από έναν τεχνικό φαρμάκων που φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό, και τοποθετήθηκαν σε ένα ψυγείο όπου πρέπει να διατηρηθούν σε θερμοκρασία -70 βαθμών. Το να ξέρουμε ότι είναι εδώ, ότι είμαστε ανάμεσα στους πρώτους στη χώρα που παίρνουμε το εμβόλιο, και άρα οι πρώτοι στον κόσμο, είναι απλώς απίθανο, ομολογεί η Λουίζ Κάφλαν, επικεφαλής φαρμακοποιός του νοσοκομειακού ομίλου.

Οι ένοικοι και το προσωπικό των οίκων ευγηρίας θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, ένα έργο που περιπλέκεται λόγω των επιμελητειακών προκλήσεων που συνδέονται με την ανάγκη να διατηρηθούν τα εμβόλια σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Θα ακολουθήσουν οι υγειονομικοί και οι άνω των 80 ετών και κατόπιν κατά φθίνουσα ηλικία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις