Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τεστ κορονοϊός: Γιατί διενεργούνται λιγότερα
ΕΛΛΑΔΑ

Τεστ κορονοϊός: Γιατί διενεργούνται λιγότερα

Τεστ κορονοϊός: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας -Εντατικολογίας της Ιατρικής Σχολής εξήγησε τους λόγους που διενεργούνται λιγότερα τεστ

Τεστ κορονοϊός: Τους λόγους για τους οποίους διενεργούνται λιγότερα τεστ για τον κορονοϊό, τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ εξήγησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικολογίας της Ιατρικής Σχολής, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Προσέρχονται λιγότεροι για τεστ», ανέφερε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και πρόσθεσε μάλιστα πως τα σαββατοκύριακα, το προσωπικό είναι μειωμένο. Παράλληλα, όπως είπε δεν γίνονται τυχαία τεστ για να ελεγχθεί το επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα, σημειώνοντας ότι σε τεστ υποβάλλονται όσοι έχουν βαριά συμπτώματα. Μάλιστα, όπως είπε, ενδεχομένως κάποιος που νοσεί να βγει αρνητικός αρκετές φορές έως ότου ανιχνευθεί ο ιός.

Σύμφωνα με τη γνώμη του καθηγητή, οι λόγοι για τους οποίους ακόμα δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα είναι το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα, η μη συμμόρφωση σημαντικού ποσοστού των πολιτών και η έλλειψη πειθαρχίας. Μιλώντας για το εμβόλιο, σημείωσε ότι πρέπει να πειστεί ο κόσμος για την ασφάλεια του και να γίνει. Όσον αφορά την φαρμακευτική αντιμετώπιση, υπογράμμισε, ότι σπανίως η επιστήμη έχει φτιάξει φάρμακα εναντίων των ιών τόσο γρήγορα, υπενθυμίζοντας ότι για το AIDS χρειάστηκαν 40 χρόνια με αδιανόητη χρηματοδότηση και σήμερα δίνεται ένα κοκτέιλ φαρμάκων.

Δείτε ακόμα:
Δώρο Χριστουγέννων: Τι ισχύει για εργαζόμενους σε αναστολή, πότε θα καταβληθεί
«Φορτωμένο με ναρκωτικά» το τουρκικό πλοίο που παρεμπόδισαν οι δυνάμεις του Χαφτάρ
Διαψεύδει τα σενάρια αύξησης τιμολογίων ΔΕΗ ο Χατζηδάκης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις