Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σπίτι Τσίπρα Σούνιο – Λεγραινά: Νέα πολιτική κόντρα για τη βίλα, η φωτογραφία που κυκλοφορεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίτι Τσίπρα Σούνιο – Λεγραινά: Νέα πολιτική κόντρα για τη βίλα, η φωτογραφία που κυκλοφορεί

Σπίτι Τσίπρα Σούνιο - Λεγραινά: «Πόλεμος» ανακοινώσεων Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τη φερόμενη μετακόμιση του Αλέξη Τσίπρα από την Κυψέλη σε βίλα στο Σούνιο.

Σπίτι Τσίπρα Σούνιο – Λεγραινά: Πολιτική “θύελλα” και όργιο σχολίων στa social media έχει ξεσπάσει εδώ και δύο 24ωρα για το σπίτι που νοικιάζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην περιοχή του Σουνίου, με τα ΜΜΕ να αναζητούν εναγωνίως φωτογραφίες. Είναι άλλωστε και η καλύτερη απάντηση που μπορούν να δώσουν στα σχόλια που έγιναν από αριστερά έντυπα, στις εικόνες για τη βόλτα του Πρωθυπουργού στην Πάρνηθα με στολή ποδηλάτη και στις φωτογραφίες με άλλη παρέα ασκούμενων στο moto cross, χωρίς να τηρούν μέτρα προστασίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Νέα Δημοκρατία επανήλθε την Δευτέρα με νέα ανακοίνωση για την εξοχική κατοικία του κ. Τσίπρα θέτοντας μια σειρά ερωτήματα. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η χθεσινή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου άφηνε ορισμένα θέματα αναπάντητα, γεγονός που σημειώνει στη στήλη του στα ΝΕΑ ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Τα σχόλια του Γιώργου Παπαχρήστου στα ΝΕΑ

Όπως γράφει, θα πρέπει να απαντηθούν ορισμένα ερωτήματα. Οπως αν είναι η ίδια κατοικία που νοίκιαζε επί 6 χρόνια αυτή που νοικιάζει τώρα, ή είναι διαφορετική. Σημειώνει δε ότι η βίλα που νοίκιαζε τα προηγούμενα χρόνια είναι κατοικία σε συγκρότημα κατοικιών του εφοπλιστή Α. Μαρτίνου και δεν την νοίκιαζε ο ίδιος αλλά ο προσωπικός του φίλος κ. Γιώτης, ιδιοκτήτης εταιρείας εμφύτευσης μαλλιών.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ γράφει ότι η ενοικίαση έχει δηλωθεί στο Πόθεν Έσχες. Μόνο που αυτό δεν είναι αλήθεια, γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του “Στίγμα”. Οχι πως τον υποχρεώνει κάποιος να το κάνει, αλλά στο Πόθεν Έσχες του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δηλωμένο το σπίτι.

Και προσθέτει: Αντιθέτως ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να καταθέτει στην Εφορία το ενοικιαστήριο της κατοικίας που έχει ενοικιάσει. Το έχει κάνει ο τέως Πρωθυπουργός; Και αν το έχει κάνει, γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα το ενοικιαστήριο να τους κλείσει τα στόματα- και του Μητσοτάκη και των υπουργών του;

Την ίδια στιγμή στα social media κυκλοφορούν όλες οι απίθανες ιστορίες και διάφορα δηλητηριώδη σχόλια για την εξοχική κατοικία του κ. Τσίπρα. Επίσης κυκλοφορούν και διάφορες φωτογραφίες που υποτίθεται ότι δείχνουν το περίφημο σπίτι.

Επιβεβαίωση δεν υπάρχει, ενώ τελευταία κυκλοφορεί πολύ στα κοινωνικά δίκτυα, μια φωτογραφία που υποτίθεται ότι την έχει τραβήξει γειτόνισσα του κ. Τσίπρα.

Την ανάρτηση της Λίλας Ιωαννίδη ανέβασε στο twitter ένας από τους πιο δραστήριους και συνήθως πολύ καλά ενημερωμένος χρήστης των social media, με το ψευδώνυμο Zhukov.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Η Ν.Δ. μπροστά στον πανικό της για το χάος που έχει δημιουργήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην κατακραυγή από την καταστρατήγηση των περιοριστικών μέτρων από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να αλλάξει τη συζήτηση. Το κάνει, όμως, τόσο άγαρμπα που εκτίθεται.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, τη Ν.Δ. ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αγόρασε καμία βίλα γιατί δεν είχε την τύχη να έχει οικογενειακό φίλο τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens ώστε να την έχει μαζί του μεσοτοιχία.

Ούτε επίσης διαθέτει οικογενειακή offshore ώστε να αγοράσει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι.

Εδώ και έξι χρόνια, είναι δημόσια γνωστό ότι νοικιάζει μια εξοχική κατοικία στη Λαυρεωτική, κοντά στη περιοχή του Σουνίου.

Αν η Ν.Δ., μετά από έξι χρόνια, αποφάσισε να ασχοληθεί σήμερα, επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν φοράει μάσκα όταν κάνει ποδηλατάδα και φωτογραφίζεται με κόσμο, έχει στη διάθεσή της κάθε στοιχείο του ενοικιαστήριου αφού δηλώνεται στο πόθεν έσχες”.

Τη φωτογραφία με την φερόμενη “βίλα” έχει αναρτήσει στο Twitter και ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης, η εφημερίδα του οποίου αποκάλυψε αρχικά το θέμα:

Νέα ανακοίνωση ΝΔ

Τελευταίο επεισόδιο της κόντρας αυτής, η ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία τονίζεται πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμη να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το γραφείο Τύπου της ΝΔ:

Όσο ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποφύγει τις απαντήσεις που οφείλει για τη βίλα στο Σούνιο, μέσω της σύγχυσης και των fake news, εμείς περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις:

Επιβεβαιώνει ότι νοικιάζει βίλα στο Σούνιο και ότι πρόκειται για διαφορετικό ακίνητο από αυτό όπου παραθέριζε τα προηγούμενα χρόνια, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα;

Που αποτυπώνεται αυτό στο πόθεν έσχες;

Ποιος του νοικιάζει τη βίλα;

Ποιο είναι το μίσθωμα;

Που είναι το μισθωτήριο;

Τι είναι αυτό που τον κάνει να αποφεύγει επί 24 ώρες να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το σήμερα;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις