Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

07

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Rafale Ελλάδα: Στη Βουλή για επικύρωση η συμφωνία
ΕΛΛΑΔΑ

Rafale Ελλάδα: Στη Βουλή για επικύρωση η συμφωνία

ΤRafale Ελλάδα: Το κόστος της συμφωνίας αγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το πρώτο Rafale θα φτάσει στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2021.

Rafale Ελλάδα: Στις 17 Δεκεμβρίου έρχεται στη Βουλή για επικύρωση η συμφωνία για την αγορά των 18 Rafale. Η Ελλάδα θα προμηθευτεί από τη Γαλλία 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα και 6 καινούρια Rafale, εκ των οποίων τα 4 θα είναι διθέσια. Γίνεται προσπάθεια οι παραδόσεις τους να είναι εμπροσθοβαρείς ώστε να διευκολυνθεί η μετάβαση της ελληνικής αεροπορίας στα νέα αεροσκάφη, δηλαδή να εκπαιδευτούν στα διθέσια οι Έλληνες πιλότοι.

Το πρώτο Rafale θα παραδοθεί τον Ιούλιο του 2021 και η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα ζήτησε και πέτυχε όλα τα αεροσκάφη να είναι αναβαθμισμένα στο τελευταίο επίπεδο που βρίσκεται η γαλλική αεροπορία. Οπότε αν και είναι έτοιμα, κάποια θα περάσουν από εργοστάσια.  Στη συμφωνία περιλαμβάνονται και τα όπλα που φέρουν τα αεροπλάνα. Σε πρώτη φάση μαζί με τα Rafale η Ελλάδα θα αγοράσει πυραύλους Meteor και θα επαναπιστοποιήσει του πυραύλους Mica, Scalp κι Exocet που ούτως ή άλλως διαθέτει.

Σημειώνεται ότι το κόστος για την αγορά των Rafale αγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ.

Δείτε ακόμη
Αίτημα Αθήνας σε ΗΠΑ για το “τρομακτικό” Αrleigh Burke
Κωσταράκος: Υπέροχα τα Rafale – Ελπίζω να είναι φήμη η πώληση 18 Mirage 2000
Dogfight και προσβολή στόχου – O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας πέταξε με Rafale

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις