Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εξοπλιστικά Ελλάδας 2020: Αίτημα σε ΗΠΑ για το πανίσχυρο αντιτορπιλικό Αrleigh Burke
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξοπλιστικά Ελλάδας 2020: Αίτημα σε ΗΠΑ για το πανίσχυρο αντιτορπιλικό Αrleigh Burke

Εξοπλιστικά Ελλάδας 2020: Πρόκειται για ένα ικανότατο αμερικανικό πλοίο με εκτόπισμα 9.000 τόνους, μήκος 155 μέτρα και 300 άνδρες πλήρωμα.

Εξοπλιστικά Ελλάδας 2020: Στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μπαίνουν όπως φαίνεται αντιπυραυλικά συστήματα, όπλα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η Αθήνα για μια ακόμη φορά φέρεται πως ζητά ως πλοίο «ενδιάμεσης λύσης» το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Αrleigh Burke». Πρόκειται για ένα ικανότατο αμερικανικό πλοίο με εκτόπισμα 9.000 τόνους, μήκος 155 μέτρα και 300 άνδρες πλήρωμα. Αυτό που έχει σημασία είναι ο οπλισμός του, ο οποίος κι είναι βαρύτατος καθώς διαθέτει πυροβόλο 127 χιλιοστών, αμυντικά συστήματα «Phalanx» (τα οποία θέλει το Πολεμικό Ναυτικό), πυραύλους επιφανείας αλλά και αντιαεροπορικούς πυραύλους με μεγάλη εμβέλεια (160 χλμ), τορπίλες αλλά και ένα οργανικό ελικόπτερο.

Σημειώνεται πως στο παρελθόν η Ελλάδα έχει προβεί ξανά σε αίτημα για το συγκεκριμένο πλοίο με την Αμερική να αρνείται. Εντούτοις τώρα, το Υπουργείο Άμυνας σκέφτεται να το φέρει ως «πακέτο» μαζί με την πρόταση για κατασκευή τεσσάρων φρεγατών στην Ελλάδα, εφόσον επιλέξουμε τις αμερικανικές αλλά και για αναβάθμιση τεσσάρων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ 200 αλλά και την συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα νέων αμερικανικών φρεγατών FFG. Όλα αυτά βέβαια ενδέχεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Δείτε ακόμη
Η Ελλάδα αποκτά κυριαρχία στους αιθέρες – Πέφτουν οι υπογραφές για τα Rafale
Αναβαθμίζονται τα ελληνικά Rafale – Δυνατότητα κατάρριψης των τουρκικών μαχητικών πριν βγουν στο Αιγαίο
«Παπανικολής», ένας από τους εφιάλτες των Τούρκων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις